Successos

Al lloc on es va trobar l'avió ja hi havia hagut dos accidents

A la zona de la costa del Rosselló, el 2008 hi va caure un Airbus A320 amb set tripulants que van morir i el 2009 hi van xocar dos avions militars francesos mentre feien maniobres

La investigació que va dur a terme ahir el GEAS de la Guàrdia Civil a les restes d'avió que dilluns va trobar un vaixell de pesca de Roses ha permès determinar que es tracta d'un aparell modern que segur que és al mar amb posterioritat al 1996, ja que s'ha pogut comprovar que els pneumàtics eren uns Michelin fabricats aquest any. Però, ara per ara, no es pot assegurar de quin avió accidentat provenen les restes, ja que a la zona on el vaixell va agafar les restes amb les xarxes es té constància, com a mínim, de dos casos d'accidents d'avions que van caure al mar. El primer dels accidents va ser el 27 de novembre del 2008, quan un Airbus A320 va caure al mar a uns vuit quilòmetres de la costa de Canet de Rosselló i van morir els set membres de la tripulació. I el 24 de setembre del 2009 dos avions de combat de tipus Dassault Rafale, pertanyents a la marina francesa i al portaavions Charles de Gaulle, van xocar a l'aire i van caure al mar mentre sobrevolaven la costa a uns quilòmetres del cap de Biarra, a Portvendres. Un dels pilots es va salvar perquè va aconseguir saltar amb paracaigudes.

Cap d'aquests dos accidents, però, no consta als registres d'Aviació Civil de l'Estat espanyol perquè es van produir fora de les aigües de la seva competència. El cap del GEAS, Fernando Aguirre, tenia constància de l'accident de l'Airbus perquè havia col·laborat en les tasques de recuperació dels cossos de les víctimes, i ha demanat als responsables d'aviació civil de l'Estat francès que els enviïn el registre dels accidents d'aviació a la zona per poder continuar la investigació, però ahir encara no els havien passat les dades.

Les restes de l'avió van quedar enganxades a les xarxes del vaixell mentre feinejava a unes 25 milles del cap Norfeu, i es calcula que el tros de l'avió era a uns cent metres de profunditat. El vaixell de pesca va arrossegar les restes de l'avió fins al port de Roses, on Avió Civil haurà de continuar les anàlisis.

LA DATA

27.11.08
Un Airbus A320
amb set tripulants a bord va caure al mar davant la costa de Canet de Rosselló.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia