Successos

Detecten al Gironès lladres que roben vianants als quals pregunten una adreça

Solen anar amb cotxe i quan les víctimes els han donat les indicacions baixen fent veure que estan tan agraïts que els volen fer un regal i els roben

Se'ls podria batejar com “els lladres agraïts”. Són els lladres teletubbies (que abracen les seves víctimes per robar-les) un xic més especialitzats. Solen anar en grup, com si fossin una família, o ho són. Demanen una adreça o com arribar a l'hospital als vianants i quan algú els informa fan veure que estan tan agraïts que els regalen un braçalet o un collaret. Quan els posen el regal, roben les joies bones dels incauts. Els darrers dies han actuat com a mínim dos cops a Girona i han marxat amb les joies de dues dones que, de bona fe, els van donar indicacions.

En un dels casos, la família, que viatjava amb un cotxe blanc, es va aturar al costat d'una dona gran i li va demanar com s'anava a l'hospital Santa Caterina de Salt. Un cop ella els va haver donat les indicacions que calien, un dels ocupants del cotxe va baixar i, per donar-li les gràcies, li va dir que li regalava unes joies. Va fer el gest de posar-les-hi, moment que va aprofitar per endur-se la cadena d'or de la víctima. Aquesta operació, calcada, la van repetir un altre dia al barri de Palau amb l'excusa de preguntar una adreça. Aquests lladres agraïts que han actuat a Girona feien servir el mateix modus operandi que els quatre romanesos (dos homes i dues dones) que els Mossos van arrestar la setmana passada a Sant Andreu de la Barca quan van intentar entabanar dues dones grans amb l'excusa de demanar una adreça. En aquesta ocasió els furts es van poder evitar gràcies a la perspicàcia d'un mosso de paisà que va veure clar el que pretenien els ocupants d'un cotxe.

Dimarts a Llagostera tres romanesos, dues noies i un noi, que anaven amb una furgoneta van ser identificats i foragitats de Llagostera per la Policia Local després que provessin d'endossar un bitllet de 200 euros fals en diferents botigues de la població. Aquest cop ningú va caure en el parany, perquè les potencials víctimes van veure clar que el bitllet era fals i van alertar els municipals. A Llagostera mateix, però el 23 d'abril, una dona octogenària va ser víctima d'una abraçada dels lladres teletubbies i se li van endur una cadena valuosa. Els sistema teletubbies dóna bons resultats als lladres que l'utilitzen, ja que sovint obtenen grans botins (fa uns dies van robar un Rolex de 10.000 euros a un home) però, com que no fan servir violència, el cas passa com a furt i no entren mai a la presó, tot i que algunes romaneses especialistes de l'abraçada acumulen més de 100 detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia