Successos

Una dona s'ennuega i mor sopant en un vaixell atracat a la costa del cap de Creus

Una dona de 62 anys i nacionalitat francesa va morir ennuegada dissabte mentre sopava en un vaixell atracat a la cala Culip, a pocs quilòmetres del far del cap de Creus. Tot i que el seus acompanyants van trucar de seguida al 112, concretament a les 22.38 h, l'ambulància i el metge de guàrdia del CAP de Cadaqués no van poder accedir al veler fins una hora i vint minuts després de rebre l'avís, segons va avançar la cadena SER.

En casos d'ennuegament com el d'aquesta dona, la víctima mor en qüestió de moments si no se li poden alliberar les vies respiratòries, cosa que s'ha de fer practicant la maniobra de Heimlich. Es tracta de fer una compressió abdominal per aconseguir fer expulsar el tros d'aliment o l'objecte que obstrueix les vies respiratòries. En cas de practicar-la a una altra persona, se l'ha d'abraçar des de l'esquena, posar un puny al seu abdomen i agafar-lo amb l'altra mà, i després fer pressió fortament cap al centre de l'estómac.

En cas que la persona que s'ennuega estigui sola, es pot fer la mateixa maniobra, però servint-se del respatller d'una cadira per fer la pressió. Aquest any almenys quatre persones han mort ennuegades menjant. Un dels casos va ser el d'un veí de Figueres de 63 anys, Josep Campayo Martínez, que el 8 de març es va ennuegar mentre dinava en un restaurant de Roses. Tot i que els serveis d'emergència el van atendre de pressa, l'home va morir al mateix restaurant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia