Successos

Seguretat

L'atracador que es feia amic de les víctimes

Empresonen per l'atracament a La Caixa de Bordils un llegendari atracador de farmàcies de Barcelona que es va fer tan amic de les víctimes que fins i tot en van demanar l'indult

Blas Justícia anava amb un noi de Salt de 19 anys

Els atracadors que el 30 d'abril (veieu El Punt Avui del 5 de maig) van atracar La Caixa de Bordils ja són a la presó. Tots dos tenen antecedents però un d'ells, el més gran, Blas Justícia Gil, de 55 anys, que actualment residia a Bescanó, té al darrere una història de pel·lícula. El 1997, quan tenia 36 anys i estava enganxat a l'heroïna, va començar a anar a una farmàcia de la Verneda, el seu barri, a comprar xeringues a 60 pessetes. Un dia va atracar el farmacèutic, Ignasi Tintoré, que sempre el servia. En va atracar d'altres. Va anar a judici i el van condemnar a vuit anys de presó. Però Blas Justícia i el farmacèutic es van fer amics. El farmacèutic i també la seva filla van anar a declarar que encara que els hagués atracat ho havia fet amb molt de tacte; ell va promoure una campanya per demanar-ne l'indult i va escriure directament al Ministeri implorant la mesura de gràcia per al seu atracador. Blas Justícia li va escriure des de la presó i li va demanar perdó. Es va forjar una relació d'amistat. Tintoré el va anar a visitar diversos cops a la Model i va anar a conèixer la seva família, veïna de la farmàcia. El govern, però, no li va donar mai l'indult. Ara Blas Justícia, més gran, torna a ser a la presó de manera preventiva a l'espera del judici per l'atracament a La Caixa, on tampoc consta que exercís violència contra els empleats. Els assaltants a La Caixa de Bordils, que parlaven català, van arribar a l'oficina poc després de les nou del matí, van simular ser-ne clients i van esperar que haguessin marxat els que hi havia per amenaçar els tres empleats i exigir-los els diners. Un dels homes va intimidar els empleats que atenien al taulell i l'altre va entrar al despatx de la directora. Van fugir amb un botí de 225 euros i van pujar a un turisme que els esperava. A partir dels testimonis i de les imatges de les càmeres, els Mossos van identificar i detenir en primer lloc, el dia 13 de maig, Arià Font, un veí de Salt que ja és conegut de la policia perquè ha estat arrestat en diferents ocasions per robatoris amb força. I dues hores més tard van arrestar el veterà Blas Justícia Gil, a Bescanó. Els Mossos també van identificar i imputar la persona que els va recollir amb el cotxe a Bordils i els va dur fins a Bescanó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.