Successos

Mor una veïna de Juneda a l'N-240 i s'atia la polèmica per la perillositat de la via

Hi transiten 1.700 camions al dia i hi han mort 17 persones en sis anys

Els alcaldes augmentaran la pressió per reclamar el desdoblament de la carretera

Una veïna de Juneda va morir dijous a la matinada a l'N-240. La víctima és Maria L.D., de 54 anys, que va xocar frontalment a dos quarts de sis de la matinada amb un camió, per causes que encara es desconeixen, al punt quilomètric 85,5. L'accident torna a posar sobre la taula la perillositat de la via, en la qual han perdut la vida 17 persones en els darrers sis anys.

L'alcalde de Juneda i president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, va denunciar: “Si et despistes, aquesta carretera és mortal de necessitat. Als veïns, ens fa por passar-hi. El port de Tarragona torna a revifar i això es nota, hi passen molts camions.” Fonts de la plataforma Prou Morts a l'N-240, que ha convocat per aquesta tarda una reunió d'urgència per avaluar la situació, calculen que hi ha un trànsit de 1.700 camions al dia.

L'accident va tenir lloc just quan feia dos dies que havia entrat en funcionament el descompte impulsat pel Ministeri de Foment per incentivar els camions que usin l'autopista, que va en paral·lel. L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, qualifica de “desídia” la mesura: “Mentre el PP posa pedaços, nosaltres hi posem els morts.” Els dos alcaldes consideren un “greuge comparatiu” que l'N-240 sí que estigui desdoblada des de Sant Sebastià fins a Lleida, i en vies de ser convertida en autovia entre Tarragona i Montblanc. “Fa anys que estem així, i ningú ens ofereix cap solució. No hi ha ni una ratlla sobre la taula. Han posat dos semàfors intermitents que no serveixen per a res”, explica Villas.

La plataforma debatrà avui incorporar-hi altres municipis i consells comarcals, i augmentar la pressió sobre Foment.

LES FRASES

Si et despistes, la carretera és mortal de necessitat. Als veïns ens fa por passar-hi
Antoni Villas
ALCALDE DE JUNEDA i PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DE LES GARRIGUES
Mentre el PP posa pedaços, com els descomptes a l'autopista, nosaltres hi posem els morts
Enric Mir
ALCALDE DE LES BORGES BLANQUES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia