Successos

Demanen 23 anys per a l'acusat del crim a Sant Pere

El fiscal vol que li retirin la pàtria potestat dels tres fills menors d'edat que tenia amb la víctima

L'acusació particular considera que Musa Baldeh va matar la dona seguint “un pla preestablert”

El fiscal demana 23 anys i sis mesos de presó per a l'acusat de matar la dona a ganivetades al pis on vivien a Sant Pere Pescador, el 17 de novembre del 2014. L'acusa d'assassinat perquè considera que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se quan Musa Baldeh la va atacar amb dos ganivets de grans dimensions i aprofitant que estaven sols a casa, on ningú la podia ajudar. També l'acusa de dos delictes d'amenaces contra un dels germans de la víctima perquè dos cops –el primer dies abans del crim i el segon just després– el va atemorir amb una espasa. El fiscal Enrique Barata també vol que li retirin la pàtria potestat dels tres fills que tenia amb la víctima.

Segons recull el fiscal en l'escrit de conclusions provisionals, poc abans de la una del migdia del 17 de novembre del 2014, l'acusat va agafar dos ganivets de cuina de grans dimensions i li va clavar “fortes i reiterades” ganivetades a la víctima. Baldeh va matar la víctima davant la filla petita de la parella, de només divuit mesos. Una de les armes era un ganivet tipus destraló de 19 centímetres de fulla i 8 d'ample, i l'altra, un ganivet de cuina de 19,5 centímetres de llargada i 2,2 d'amplada. L'acusació pública conclou que Baldeh tenia una clara intenció de matar la seva dona perquè va atacar zones vitals i li va provocar múltiples ferides al coll que li van causar la mort per “una ràpida i abundant hemorràgia”. El fiscal, Enrique Barata, indica que l'acusat va actuar a traïció i va impedir que la víctima tingués qualsevol possibilitat de defensar-se. “La va apunyalar de sorpresa i de forma inesperada, això va fer que la dona no pogués fugir, ni buscar defensa capaç d'impedir o repel·lir l'agressió mortal”, exposa el fiscal. També hi afegeix que Baldeh va aprofitar que, dins el domicili familiar, ningú podria ajudar la víctima. L'acusació particular, encapçalada pel lletrat Gregori Martínez, considera que Baldeh va actuar seguint “un pla preestablert, aprofitant la privacitat del domicili i sense donar a la dona cap possibilitat de defensar-se”. El lletrat també indica que, des de feia almenys dos anys, l'acusat “tenia completament anul·lada” la víctima i no la deixava relacionar-se amb ningú. “No deixava que rebés visites d'amigues i li controlava el telèfon mòbil”, exposa el lletrat, que hi afegeix que, quan Baldeh s'enfadava, “solia agredir i insultar” la víctima. De fet, alguns mesos abans del crim la víctima havia demanat una ordre d'allunyament del seu marit, però el jutjat la va denegar. El fiscal demana una condemna de 23 anys i sis mesos de presó, dinou anys i mig per un assassinat i quatre anys de presó per dos delictes d'amenaces al germà de la víctima. A tot plegat, hi aprecia un agreujant de parentiu. La lletrada de la Generalitat eleva la petició a 24 anys, vint pel crim i quatre per les amenaces. Martínez també demana una pena de vint anys per l'assassinat.

Amenaça amb l'espasa

Segons el relat del fiscal, just després d'assassinar la seva dona l'acusat va dur la filla petita de la parella a casa d'uns veïns. Després, va agafar una espasa de casa seva i va baixar al carrer, on es va asseure en un banc per esperar el seu cunyat. Minuts després, quan el va veure arribar, es va dirigir cap a ell “exhibint-li l'espasa amb actitud intimidatòria i agressiva”. En aquell moment, un altre germà de la víctima va percebre “la situació de perill” i, entre tots dos, van desarmar l'acusat, que es va refugiar a casa d'un veí fins que va arribar la policia. No era el primer cop que Baldeh amenaçava el seu cunyat. Dies abans, el 14 de novembre, ja el va atemorir sortint al balcó de casa seva i dient-li: “Fill de puta, t'he de matar. Si ets valent, acompanya'm al camp”, mentre li ensenyava, amagada entre la roba, una espasa.

LA FRASE

La va apunyalar de sorpresa i de forma inesperada, això va fer que la dona no pogués fugir
Enrique Barata
Fiscal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia