Successos

Judici per atropellament racista

El fiscal manté que l'acusat va lesionar un ciclista perquè era negre

La fiscalia sol·licita cinc anys de presó per a un conductor, veí de Rosselló, que, suposadament, va atropellar voluntàriament i per motius racistes un home negre. Els fets van tenir lloc el maig del 2013, quan l'acusat circulava amb un vehicle a les vuit del matí per un camí entre Alpicat i Torrefarrera i va veure que per aquesta mateixa via anava una bicicleta ocupada per dues persones negres. “Mogut per un ànim racista, després de depassar-los sense guardar la distància de seguretat i obligant els dos a sortir de la carretera, va frenar en sec”, segons el ministeri públic. Després “mentre [el processat] li cridava «moreno», va fer marxa enrere, atropellant un dels ciclistes amb ànim de menyscabar la seua integritat física”.

Al vehicle anaven tres ocupants més de què, segons la fiscalia, no existeixen proves per acreditar que tinguessin coneixement de l'acció il·lícita, en trobar-se les seues facultats intel·lectives i volitives disminuïdes pel consum d'alcohol i drogues.

Després de l'atropellament, l'acusat va fugir a Rosselló, on va estacionar el vehicle i se'n va anar a un bar. La fiscalia considera que els fets són constitutius d'un delicte de lesions agreujat per la utilització de mitjà perillós. A més, el ministeri públic aplica la circumstància agreujant de racisme. Per això, sol·licita cinc anys de presó per a l'acusat, així com el decomís del vehicle que conduïa en el moment de l'atropellament. També reclama que el processat indemnitzi la víctima amb 4.440 euros per les lesions i 1.000 euros en concepte de seqüeles.

El judici tindrà lloc els pròxims mesos en un jutjat penal de Lleida. En la mateixa vista oral, també seran jutjats un altre grup de tres joves, amics de l'acusat, que aquell mateix dia van insultar i van agredir un jove d'origen africà a Rosselló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia