Roben cent tones d'acer en bobines d'una empresa de Sant Jaume de Llierca

Els lladres van fer servir uns quants camions robats per poder carregar tot el material

L'empresa Metalúrgica Ros està situada al polígon industrial Pla del Politger de Sant Jaume de Llierca i es dedica a la fabricació de tubs i accessoris metàl·lics. El robatori va passar la nit de diumenge a dilluns i els lladres ja anaven preparats per poder carregar tota la mercaderia possible. Abans, havien robat cinc o sis camions i els van portar fins al polígon per endur-se el material. Van aconseguir inutilitzar algunes càmeres de vigilància, van entrar per una finestra i van treure una persiana metàl·lica d'un costat de la nau i es van endur bobines d'acer que pesaven un mínim de cinc tones cadascuna. En total van robar unes cent tones d'acer. Alguns dels vehicles anaven carregats fins a dalt de tot, com es dedueix de les roderes que van deixar. L'empresa, que ahir no va voler explicar res sobre aquest robatori, va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra, que s'encarreguen de la investigació. De moment, no hi ha detinguts, però sí que han localitzat a la demarcació de Barcelona un camió que havia estat robat a Banyoles el cap de setmana i que és possible que els lladres de Metalúrgica Ros fessin servir per assaltar la fàbrica. La nau està situada a la zona nord del polígon de Sant Jaume, on no hi ha vigilància privada. Per contra, a la part sud sí que n'hi ha –la paguen els mateixos empresaris–.

Divendres a la matinada, uns lladres també van assaltar la nau del Celler Perelló, al polígon Pla d'Abastament de Vilablareix, i van fugir sense endur-se res, però es van deixar el material que portaven a sobre: la corda que duien per despenjar-se des del sostre que van foradar, eines i bosses que se suposa que volien omplir amb diners o amb material. Aquella mateixa nit, uns individus també van entrar, fent un forat, a Cafès Cornellà, a Fornells de la Selva. També van marxar sense res, perquè els va espantar l'alarma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.