Successos

Persecució d'uns traficants durant quaranta quilòmetres

Dos homes de nacionalitat francesa que portaven divuit quilos de marihuana al cotxe es van escapar d'un control policial a Pont de Molins

En la fugida, van trencar la barrera d'un peatge de l'AP-7

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona van protagonitzar el dia 12 d'octubre una incessant persecució de dos homes que transportaven droga en un vehicle, amb el qual es van escapar d'un control a l'Alt Empordà. Els acusats tenen 21 i 33 anys, són de nacionalitat francesa i resideixen a Tolosa. L'actuació policial que va permetre detenir-los es va iniciar a dos quarts de dues de la matinada. Els efectius de trànsit duien a terme un dispositiu de detecció de consum d'alcohol i estupefaents, que havien establert al punt quilomètric 762 de l'N-II, a Pont de Molins. Durant el servei, van observar un automòbil que anava en sentit nord i que s'aproximava al control. Quan es disposaven a aturar-lo, va fer mitja volta i va fugir a gran velocitat. Dues patrulles van seguir-lo i, mentre intentaven interceptar-lo, el xòfer va apagar els llums del turisme i va començar a circular de manera temerària.

Tot i no tenir bona visibilitat, feia avançaments, sense tenir en compte si venia algun usuari per l'altre carril. Tant el conductor com el copilot, a més, van llençar objectes per la finestra, que van impactar contra una de les dotacions policials. En arribar al quilòmetre 734 de l'N-II, a l'altura de Vilademuls, es van incorporar a l'AP-7, on van trencar la barrera del peatge. Diverses patrulles van desplegar un control per aturar-los al quilòmetre 56 de l'autopista, a Sant Julià de Ramis, on finalment van parar el cotxe, després que hagués recorregut més de 40 km.

Els agents van identificar els ocupants i els van arrestar per conducció temerària i atemptat a l'autoritat. Durant l'escorcoll, els van trobar 632 euros. Els policies, alhora, van sentir una forta olor de marihuana i van inspeccionar el vehicle, on van trobar cinc grans bosses. Dues eren al maleter i la resta, als seients del darrere. Contenien marihuana i, per això, també els van imputar un delicte contra la salut pública. Els policies van pesar la mercaderia i van comprovar que hi havia 18,303 quilos. Segons les estimacions de l'Oficina Central Nacional de Estupefacientes del Ministeri de l'Interior, podria estar valorada en 19.000 euros. El dia 14, els detinguts, que presenten nombrosos antecedents, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que va decretar l'ingrés provisional a la presó del conductor i la posada en llibertat amb càrrecs del seu acompanyant.

LA XIFRA

19.000
euros
és el valor de la mercaderia que duien, segons les estimacions de l'Oficina Central Nacional de Estupefacientes.

Cultiu desmantellat a Bordils

La Guàrdia Civil va detenir el 15 d'octubre un home de 67 anys que tenia, presumptament, 224 plantes de marihuana a l'altell d'un bar de Bordils. Van ser descobertes en una inspecció al local, on es van aixecar actes per infraccions de la llei del tabac. La part on era el cultiu estava tancada i els agents van haver de forçar la porta. Dins hi havia el pare de qui regenta el negoci, arrencant les plantes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia