Successos

Joan Teixidor, l'estafador que viu de gorra, fa estada a la presó

El veí de Cassà compleix condemna a El Puerto de Santa María i ahir el van jutjar a Girona per una de les estafes

Joan Teixidor Font, el veí de Cassà de la Selva que es va convertir en tota una llegenda per la seva habilitat per viure de gorra i a cos de rei a amb tota la família en hotels i cases de turisme rural, i per les seves estafes a empresaris, immobiliaris i dones que entabanava amb les seves dots de seducció, fa ara una estada, també amb totes les despeses pagades, al centre penitenciari d'El Puerto de Santa María (Cadis). Teixidor compleix pena en aquesta llunyana presó per la condemna per alguna de les seves múltiples estafes.

Ahir, però, després de viatjar 1.300 quilòmetres en un furgó policial, amb les corresponent parades, es va asseure al banc dels acusats al jutjat penal número 4 de Girona per ser jutjat per un cas d'estafa de fa set anys per la venda d'un cotxe. Els afectats per les arts de Teixidor en aquest cas van ser el comprador del cotxe, un noi que va pagar 1.800 euros pel vehicle, i la noia que en aquella època convivia en parella amb Teixidor, que era la propietària legal del cotxe. La noia havia donat permís a Teixidor perquè fes els tràmits de la venda, però li havia posat un preu de 8.000 euros. El cas és que Teixidor va cobrar els 1.800 euros, però el comprador mai va poder posar el cotxe a nom seu perquè no es va oficialitzar la compravenda i el va haver de tornar a la seva legítima propietària. I dels diners se'n va fer càrrec Teixidor. Per aquest cas, el fiscal demanava dos anys de presó per un delicte d'estafa. Però ahir durant la vista es va fer una conformitat entre la fiscalia i la lletrada que defensava Teixidor, Sabina Sartorius, de manera que l'entabanador va acceptar una condemna d'un any de presó. Una pena, però, que no haurà de complir perquè el tribunal la hi va suspendre, tot i que el reu té altres condemnes per estafa, les que l'han portat a dormir a la presó. El motiu que ha permès la suspensió de la pena és que aquest cas que es va jutjar ahir és anterior als altres que ja tenia sentenciats. El judici per aquesta estafa s'havia suspès ja almenys tres cops perquè Teixidor, sempre de gorra d'hostal en hostal, era de mal localitzar. Ara, però, ha estat més senzill trobar-lo perquè té la residència a la presó.

A banda de l'estafa de la venda del cotxe, Teixidor va ocasionar altres maldecaps a la família d'aquesta noia del Baix Empordà mentre la va tenir embadalida. Va estar a punt de transferir per internet un capital de més de 3.000 euros del compte de la botiga dels seus exsogres a un compte del seu pare, Jordi Teixidor. La perspicàcia d'un empleat del banc els va salvar.

LA XIFRA

12
mesos de presó
va acceptar ahir Teixidor per l'estafa que va fer en la venda del cotxe d'una seva excompanya.

Les engalipades de “l'espia internacional milionari”

Es presenta a les seves víctimes com un agent secret de l'espionatge internacional que disposa de dos milions d'euros en un compte a Suïssa. Amb aquesta gran mentida i moltes d'altres ha fet les mil i una engalipades. El febrer del 2006, ell i tota la família van viure tot un mes de gorra a la casa rural Can Salanca de Cabanes, on es va presentar com la mà dreta d'un conegut empresari de la Jonquera i va dir que esperava l'entrega d'una casa d'un milió d'euros que s'havia comprat al Golf Peralada. I va aconseguir que l'amo de Can Salanca li pagués 6.000 euros per un cotxe que no va veure mai.

El setembre del 2005 va passar 15 dies en una suite del luxós hotel Albons amb la seva filla gran i una amant, a qui va acabar encolomant els 3.425 euros que van quedar a deure. El mateix va fer al Càmping Almata de Castelló d'Empúries i la casa rural Cal Nin de Vilamaniscle. De tots aquests casos en va ser absolt, o va aconseguir que les causes s'arxivessin. L'agost del 2006 es va instal·lar de gorra amb l'exdona, les filles i el pare primer a l'hotel La Figuera de Calonge, on va quedar a deure 4.200 euros, i després al Monterrey de Platja d'Aro, on va deixar una factura de 550. Va estendre la ruta del turisme de gorra primer al Pirineu, on va fer estada sense pagar a l'hostal Les Fonts de Castellar de n'Hug, i posteriorment, el 2010, es va detectar la família vivint de gorra en un complex de la serra de Cazorla, a Jaén. Llavors ja tenia a la mà una primera condemna de sis mesos de presó del jutjat de Figueres per haver estafat una agent immobiliària a qui va vendre un cotxe inexistent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia