Successos

Entren a robar a l'empresa Logista foradant el sostre

Els vigilants del polígon de Celrà van donar l'alerta

Amb l'arribada dels Mossos, els lladres van fugir

Van deixar part del botí que es volien endur, si bé van sostreure tabac valorat en 10.000 euros

La nau industrial de Logista que hi ha situada al carrer Llevant del polígon de Celrà va ser objectiu d'uns lladres el 18 d'octubre passat. La companyia es dedica a la distribució de productes i serveis a establiments, així com a l'entrega de missatgeria i paqueteria urgent. L'empresa disposa d'una xarxa de delegacions i, en concret, a les instal·lacions que van ser assaltades, s'hi emmagatzema tabac. Els autors del robatori van fer un forat al sostre del recinte per accedir a l'interior. Els guardes de seguretat que s'encarreguen de la vigilància del polígon industrial es van adonar de la situació i ho van comunicar immediatament al telèfon d'emergències 112, des d'on es va derivar el servei als Mossos d'Esquadra, que van rebre l'avís a les quatre de la matinada. Diverses patrulles de la unitat de seguretat ciutadana es van desplaçar fins al lloc, cosa que va ser clau perquè el perjudici econòmic sofert per l'empresa fos menor, ja que en veure arribar els agents els lladres van abandonar la nau i es van escapar.

En la inspecció ocular que els efectius van realitzar a l'equipament, van trobar les eines que els assaltants haurien utilitzat per fer el forat i caixes de tabac que tenien preparades i col·locades per endur-se-les. Tot i que van deixar una part important del botí que tenien previst sostreure, es van emportar paquets de tabac per valor d'uns 10.000 euros. Les indagacions sobre el cas les duen a terme els Mossos de l'àrea d'investigació criminal, que estan efectuant gestions per intentar identificar els responsables del robatori.

Al magatzem de Logista a Celrà hi ha hagut múltiples incidències similars. El tabac, de fet, és un producte molt preuat pels lladres, sobretot perquè es pot revendre amb facilitat. Aquest any, els Mossos van detenir el 16 d'agost dos joves de Girona que van intentar robar sense èxit al magatzem.

Pel que fa a alguns episodis anteriors, uns lladres van entrar el 26 de gener a la nau rebentant una paret amb una retroexcavadora que havien agafat d'una empresa veïna. Van carregar la mercaderia en una furgoneta de color blanc i amb plaques de matrícula de Múrcia. Aquestes dades les va aportar un vigilant de seguretat del polígon que va aconseguir veure com fugien. La central d'alarmes va avisar de l'assalt a quarts de quatre de la matinada i els Mossos van muntar controls de carretera, però no van aconseguir interceptar-los. També el juny del 2014 uns desconeguts hi van accedir i es van endur caixes de tabac per valor de 26.000 euros. En l'assalt anterior, perpetrat el 21 d'abril de l'any passat, es van emportar un botí de 42.000 euros, després de malmetre una paret encastant un camió que havien robat poca estona abans a Sant Julià de Ramis. L'abril del 2013 hi van entrar fent servir el sistema d'estampar un cotxe contra la porta. I, el 2008, uns encaputxats van aturar un tràiler que sortia de l'empresa, van lligar tant el xofer com el seu acompanyant i es van apoderar del tabac, quantificat en uns 500.000 euros.

LA DATA

18.10.15
A les quatre de la matinada,
el telèfon d'emergències 112 va rebre l'avís i es va comunicar el servei als Mossos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia