Successos

Continua la recerca del boletaire perdut a Palol

Els rastrejos es van centrar a la zona de la Mota, on es va pentinar a fons el paratge proper al lloc on va ser trobat el cotxe del veí de Santa Llogaia del Terri

S'han obert corriols en punts de difícil accés

Els cossos d'emergències van continuar ahir la recerca de Pere Isach Rigall, el veí de Santa Llogaia del Terri de 60 anys que va desaparèixer dilluns, després de sortir de casa al matí per anar a buscar bolets. Les tasques per localitzar-lo van iniciar dimarts a la zona dels refugis de la Mota de Palol de Revardit, on va ser trobat el seu vehicle Land Rover estacionat al voral d'un camí. Des que els equips de rescat van rebre l'avís, els rastrejos s'han dut a terme de manera interrompuda. Les batudes van començar abans-d'ahir a la tarda, van mantenir-se durant tota la nit de dimarts a dimecres i, ahir a primera hora, es va fer el relleu del personal i es va reforçar el dispositiu. Els Bombers van mobilitzar un helicòpter, la unitat canina i dotze dotacions terrestres, amb membres del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE). A banda, els Mossos d'Esquadra van destinar-hi vuit patrulles –de seguretat ciutadana i de l'ARRO–, el grup de muntanya i la unitat canina. Es disposa de l'ajuda, a més, d'agents rurals, familiars d'Isach, veïns i voluntaris de la federació d'ADF de les Gavarres, que van portar desbrossadores i eines per obrir corriols que facilitessin l'accés en punts on el pas és complicat.

Vegetació frondosa

Pere Isach és un boletaire amb enorme experiència. “És un home de complexió forta que coneix molt bé la zona i el bosc, que és un entorn que no se li fa estrany”, va assenyalar Jordi Xargay, l'alcalde de Palol de Revardit, on s'està centrant la recerca. S'està pentinant principalment la zona de la Mota, que és un lloc molt freqüentat per boletaires. En aquest paratge, però, hi ha un sotabosc brut, fet que dificulta els treballs. Xargay va subratllar que “encara que la gent es pensa que coneix bé l'indret, és un lloc complicat”, on la vegetació és frondosa i és fàcil desorientar-se. Per això, demana que tots aquells que decideixin anar al bosc ho facin prenent les màximes precaucions. Va recordar, així mateix, que és el segon boletaire perdut en les últimes setmanes a la demarcació. L'altre cas va ser el d'un veí de Banyoles, que va desaparèixer el 15 d'octubre a Sales de Llierca. Afortunadament, va ser localitzat amb vida després de passar sis nits ferit al bosc. “Esperem que aquesta vegada també es pugui solucionar”, va indicar Xargay.

Pere Isach viu amb un germà més gran, que és qui dimarts pels volts de les quatre de la tarda va alertar que no havia tornat a casa. Els dos resideixen a prop de l'església de Santa Llogaia del Terri, a Cornellà del Terri. En va denunciar la desaparició amb un veí, que se'l va trobar a la Mota mentre buscava el seu germà Pere. L'aportació del germà va ser clau, ja que va indicar l'indret on creia que havia anat a buscar bolets.

“És un boletaire de tota la vida; heu de mirar les bardisses i a tot arreu”, deia ahir el responsable dels Bombers que dirigeix l'operació mentre donava les instruccions als companys. L'operació es va focalitzar a examinar a fons l'àrea propera a l'automòbil amb què anava. És un tot terreny que es va localitzar dimarts a la tarda aparcat en un camí secundari molt a prop de la carretera principal. A dins del vehicle van trobar-hi bolets; i tot fa pensar que els hi hauria deixat per tot seguit anar a buscar-ne més. Ahir, a l'hora de tancar aquesta edició, encara no s'havia aconseguit localitzar-lo. Estava previst que durant la nit romangués desplegat sobre el terreny un contingent més reduït d'efectius i que avui a primera hora es tornés a ampliar el dispositiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia