Successos

Absolt el regidor de Torà que va matar un gos

Li va disparar, però la jutgessa interpreta que no va haver-hi maltractament

La titular del jutjat penal número tres de Lleida va absoldre ahir el regidor i tinent d'alcalde de Torà (Segarra), Josep Maria Alsina, acusat de maltractament d'animals per haver matat a trets un gos abandonat el 29 de març del 2012. La sentència recull que la intenció de l'acusat no era maltractar l'animal, sinó vetllar per la seguretat dels veïns. Alsina va reconèixer en el judici que va disparar tres trets a l'animal amb la intenció de matar-lo. Va declarar que “no volia que patís”, però va afegir-hi “era l'única solució”. Tant la fiscalia com l'acusació particular demanaven un any de presó per a Alsina i tres anys d'inhabilitació per un delicte de maltractament animal. La defensa en demanava l'absolució i mantenia que els fets podrien ser constitutius d'una falta, la qual cosa implicaria una multa però evitaria la pena de presó i la d'inhabilitació.

Els fets van tenir lloc el 29 de març del 2012. Després dels intents de l'Ajuntament de Torà per trobar algú que es fes càrrec del gos abandonat que hi havia a la població, va ser el Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil qui va capturar i lligar l'animal a un pal. Els agents van anar-se'n perquè l'acusat els va assegurar que se'n feia càrrec. “El gos estava inquiet però el vam poder agafar, perquè se'ns va acostar i no es va mostrar agressiu”, van declarar en el judici. “Si haguéssim sabut que l'objectiu de l'acusat era sacrificar-lo, ens l'hauríem quedat”, van assegurar. Quan els policies van anar-se'n, Alsina, davant de l'alcaldessa i altres testimonis, va disparar al gos amb una escopeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia