Successos

Detenen els amos d'una gossera per denúncies falses de robatori i estafa

L'asseguradora va denunciar els propietaris del centre caní de Sords per l'estafa amb falsos robatoris

La clientela es queixa dels animals que els venen

Els Mossos han detingut els responsables del centre caní de Sords, David Martí Collell, de 37 anys, àlies Pastanaga, i la seva companya Laura Angelats Roura, de 28 anys, veïns de Banyoles, sospitosos d'haver denunciat falsos robatoris de gossos i d'haver falsejat el preu dels animals amb la finalitat d'estafar la companyia asseguradora, que ja els hauria pagat 17.000 euros en concepte d'indemnitzacions que no els pertocaven.

Els Mossos ja tenien els ulls posats al centre caní de Sords, a Cornellà del Terri, des del juliol quan van rebre la denúncia de la companyia asseguradora, que se sentia estafada. La investigació, en què van participar també l'Agència Tributària i el Departament d'Agricultura, va poder determinar que s'havien denunciat robatoris de gossos que en realitat havien mort i havien estat incinerats o que els havien venut en punts allunyats de la geografia estatal.

Segons els Mossos, des del desembre del 2014 fins al juny del 2015 van denunciar quatre assalts a la gossera i el robatori de 85 gossos de diferents races (shiba inu, pinscher, bichon maltès, Chihuahua, Yorkshire, bòxer, buldog francès, bull terrier, carlí...). L'amo, David Martí, quantificava el valor dels animals en més de 43.700 euros. Quan els Mossos van tenir proves de les suposades martingales, a l'octubre, van detenir els responsables del centre, que van quedar en llibertat després de declarar davant del jutge. Però els Mossos continuen investigant i no es descarten noves imputacions.

El centre caní de Sords importa gossos d'Estònia i els ven per internet a l'Estat espanyol. En el seu anunci web s'ofereix a trobar “la mascota dels seus somnis”, però no compleix les expectatives dels seus clients, a la vista dels comentaris que molts han penjat alertant que els gossos que els han comprat, suposadament amb tots els certificats veterinaris en regla, han emmalaltit o han mort al cap de pocs dies. L'Ajuntament, que també ha rebut queixes de clients que han comprat gossos al centre de Sords, els va retirar la llicència d'activitats per nombroses irregularitats. Els amos van mantenir el centre obert, van presentar recurs i el jutjat els va legitimar per continuar l'activitat però condicionant-ho a la presentació de tota la documentació que acredités que complien tota la normativa com a nucli zoològic.

En Pastanaga i les temeritats amb un Ferrari

David Martí Collell, molt conegut a tot el Pla de l'Estany pel seu àlies de Pastanaga, ja és conegut pels serveis policials i el cas de les falses denúncies de robatoris de gossos no ha suposat la seva primera detenció. David Martí Pastanaga va tenir importants problemes amb les forces de l'ordre per culpa d'un vídeo que va publicar a internet que va resultar ser viral però també un afer penal, ja que mostrava David Martí, molt aficionat als cotxes de luxe, al volant d'un Ferrari fent temeritats i vulnerant el codi de circulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia