Successos

Roben a turistes punxant-los les rodes del cotxe a l'AP-7

Un grup de lladres sostreu més de 50.000 euros i objectes de valor durant el mes d'octubre a usuaris de l'autopista

Els quatre pispes ja són a la presó

Els lladres se les empesquen totes per aconseguir el seu botí. No tenen pas miraments, i ni de bon tros pensen en la integritat física de les seves víctimes. És el cas d'un grup de delinqüents que els Mossos d'Esquadra han pogut desarticular i que es dedicaven a punxar les rodes als turismes dels turistes per robar-los les pertinences. La detenció es va produir el 29 d'octubre, i es tracta de quatre homes d'entre 24 i 29 anys, veïns de l'Hospitalet de Llobregat i de nacionalitat kosovar que són sospitosos de ser els autors d'un delicte de pertinença a organització criminal, un delicte de furt, un delicte contra la seguretat del trànsit i danys. La investigació es va iniciar arran de la detecció d'un seguit de robatoris i furts a l'interior de vehicles que s'havien produït a l'AP-7 entre Barcelona i la Jonquera.

Aparells electrònics

En el darrer mes aquest grup va arribar a sostreure més de cinquanta mil euros en efectiu a més d'objectes de valor com ara telèfons mòbils, ordinadors i càmeres fotogràfiques. La tècnica que utilitzaven per cometre els robatoris consistia a punxar una roda del vehicle de les víctimes a les àrees de servei de les autopistes i aprofitaven un descuit per sostreure'ls objectes de valor que hi havia a l'interior del cotxe.

Els autors d'aquests robatoris realitzaven més de cinc vegades al dia el trajecte de Sant Celoni a Maçanet, des de les onze del matí fins a les set de la tarda. Al migdia els delinqüents canviaven el cotxe després d'haver comès un delicte de furt en un àrea de servei per continuar circulant per l'AP-7 sense que el vehicle pogués aixecar sospites.

El 29 d'octubre els investigadors van observar tres temptatives amb el mètode de punxar rodes i un furt a l'autopista AP-7. En conseqüència, els agents van seguir els delinqüents fins a la ciutat de Barcelona i els van detenir. Es van recuperar dos mòbils, una càmera fotogràfica i dos vehicles que s'havien utilitzat per cometre els delictes.

Els investigadors van determinar que el grup actuava junt des de feia
menys d'un any, però darrerament havia incrementat el nombre de robatoris i s'havia detectat un alt nivell d'especialització. Així mateix, sempre cercava turistes que conduïssin vehicles d'alta gamma.

Els quatre delinqüents van passar a disposició judicial i van ingressar a la presó.

LA XIFRA

5
robatoris al dia
, com a mínim, cometia el grup especialitzat que els Mossos han desarticulat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia