Demanen 32 anys de presó per a un acusat de violar i embarassar la seva fillastra i d'agredir la seva neboda

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir Francisco Javier Balsera Romero, de 35 anys i nacionalitat espanyola, acusat d'haver agredit sexualment la filla de la seva dona des dels 8 anys i d'haver-la deixat embarassada als 13, al seu pis de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). La fiscalia, que demana un total de 32 anys de presó per al processat, també l'acusa d'haver agredit la seva neboda, quan tenia 8 anys.

L'acusat va admetre que va abusar de la seva fillastra, Montserrat, tot i matisar que mai va pegar-li ni la va coaccionar. «Llavors no la veia com una nena. N'estic totalment penedit», va declarar l'acusat, que és a la presó provisionalment des del 2007. Balsera, però, va negar haver agredit sexualment la seva neboda, Alba.

La mare no va fer res

Precisament, els suposats abusos a la neboda van destapar el cas de la fillastra. A l'octubre del 2007 la neboda va explicar al seu pare plorant que l'acusat li havia tocat els genitals, a més d'una anterior agressió sexual. Van dur-la a l'hospital i van denunciar-ho a la Guàrdia Civil. En ser interrogada sobre el cas de la seva cosina i per evitar-li el calvari que va passar ella, Montserrat va explicar que el seu padrastre també havia abusat d'ella i que el nen que tenia era seu. La dona de l'acusat, amb qui continua casat, va declarar que mai va sospitar dels abusos. I va contestar: «No vaig fer res», quan la fiscal va preguntar-li si havia fet alguna cosa quan l'escola de la seva filla i els Serveis Socials van alertar-la que sospitaven que el nen que havia tingut la seva filla era del seu marit. Fins llavors, deia que era d'un company d'escola. Les dues menors van entrar plorant al judici i van ratificar –a porta tancada– els abusos patits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.