Successos

Detenen els lladres de licors que van assaltar una nau de Sant Joan de les Abadesses

L'empresa Begudes Murillo van ser saquejada tres cops a finals del 2014

En un dels robatoris, els delinqüents van fer un forat a la paret per entrar-hi

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força, especialment en estacions d'inspecció tècnica de vehicles (ITV) a Catalunya i Aragó. Hi ha tres arrestats, d'entre 23 i 35 anys i nacionalitat italiana i albanesa, que utilitzaven diversos mètodes de robatori, com ara encastar vehicles, fer un forat a la paret o trencar de portes i finestres. Els arrestats estan encausats per nou robatoris, un en una empresa de begudes de Sant Joan de les Abadesses i un, en grau de temptativa, en una empresa de Fogars de la Selva.

Es dóna la circumstància que l'empresa Begudes Murillo, de Sant Joan de les Abadesses, va patir l'assalt dels lladres de begudes en tres ocasions a finals del 2014. El primer assalt va ser el 30 de setembre; els lladres es van endur un botí en licors que superava els 31.000 euros i el van carregar en una furgoneta de la mateixa empresa. Van repetir l'operació el 5 de novembre i aquell dia es van endur un botí valorat en uns 10.000 euros. El darrer robatori es va perpetrar el 22 de desembre a la nit i aquesta vegada els assaltants van fer un forat a la paret des de la nau del costat, que serveix per guardar-hi camions i maquinària. Amb aquesta tècnica, els lladres van aconseguir endur-se un botí en licors valorat entre 4.000 i 5.000 euros esquivant les mesures de seguretat que els amos de l'empresa havien posat després dels dos robatoris anteriors: reixes al voltant, alarmes i càmeres. Els lladres eren molt selectius i s'enduien licors de gamma alta.

Darrere la pista

Feia més d'un any que els Mossos d'Esquadra seguien la pista a aquest grup de lladres, a què finalment s'han pogut atribuir nou robatoris arreu de Catalunya i Aragó. Tot i que la investigació continua oberta, els Mossos no han trobat prou indicis per atribuir-los algun de la desena d'assalts que es van comptabilitzar només a les comarques de Girona en la mateixa època en què es van perpetrar els tres robatoris a l'empresa Begudes Murillo, de Sant Joan de les Abadesses. Concretament, els pispes van saquejar empreses a Caldes de Malavella, Fornells de la Selva, Salt, Girona, Hostalric, Lloret de Mar, Riudellots de la Selva i Sant Joan les Fonts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.