Successos

No poden jutjar els assassins d'Empuriabrava

El fiscal només pot acusar dotze persones per encobriment o obstrucció

La instrucció del cas del crim del jove de 22 anys que va aparèixer mort dins d'un contenidor d'Empuriabrava, el 26 d'abril del 2013, s'ha tancat sense que s'hagin pogut identificar els autors materials dels fets. El fiscal, Enrique Barata, no podrà –almenys per ara– asseure al banc dels acusats els assassins d'Azeddine Gharbaoui. Es tractaria de dos o tres individus que el van torturar i estrangular i li van clavar fins a 17 ganivetades abans de rematar-lo degollant-lo.

Els que sí que ho faran seran dotze sospitosos d'haver encobert el crim que van ser arrestats en una operació policial entre els Mossos d'Esquadra i la policia francesa el març de 2014. En el seu informe, el fiscal demana una pena de cinc anys i mig de presó per a Mohamed Amchiche pels delictes d'obstrucció a la justícia, encobriment i tinença il·lícita d'armes; dos anys i deu mesos per a Patrick Richard Martínez per encobriment i falsedat documental; dos anys i set mesos per a Houcine Amchiche per obstrucció a la justícia i encobriment; dos anys i cinc mesos per a Mohamed Tachougaft, i dos anys i dos mesos, tots dos per encobriment; i un any de presó per encobriment per a: Danielle Cecile Sánchez, Jacques Million, Fabien Zinedine Elarouti, Hakim Boufellah, Yanis Tachougaft, Nadir Tachougaft i Kamel Tachougaft.

Sense dia de judici

El judici encara no té data, i ara s'està esperant que els advocats dels sospitosos –Sergio Noguero, Manel Mir, Joaquim Vila i Joquim Bech de Careda– aportin els seus escrits de conclusions per defensar-se de les acusacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia