Successos

Troben un cadàver al mar i tot fa pensar que és el del navegant desaparegut

El cos el van trobar dijous prop de l'Estartit i el veler que pilotava l'empresari Abraham Camps va ser trobat a la deriva el 13 d'octubre a la costa de Palamós

Un home que anava en caiac va trobar dijous al matí un cadàver que surava a uns 200 metres de la costa, a tres milles de l'Estartit. Segons les primeres hipòtesis, es podria tractar d'Abraham Camps Lasa, un empresari barceloní que està en parador desconegut des del 6 d'octubre, quan va sortir de Vilanova i la Geltrú amb un veler llogat, que va ser trobat a la deriva i buit el 13 d'octubre davant de les costes de Palamós. La Guàrdia Civil, que va traslladar el cos fins al port de l'Estartit, va aconseguir treure les empremtes necrodactilars del cadàver, que ara s'intentaran comparar amb les de l'home desaparegut. Mentre s'espera una inspecció més detallada a la sala d'autòpsies, no es va detectar cap signe violent al cadàver, que, en canvi, presentava els evidents signes de deteriorament a causa d'una estada prolongada al mar, els quals fan que no sigui possible una identificació només per la vista.

Abraham Camps, que amb els seus germans havia gestionat una empresa de fabricació i exportació de piscines i saunes amb seu a Cervelló, va sortir a navegar el 6 d'octubre a les dotze del migdia del port de Vilanova i la Geltrú amb un veler que havia llogat i era previst que el veler arribés al port de Segur de Calafell a les set de la tarda. Però no hi va aparèixer. El controlador de Barcelona va passar un avís a tots els ports amb les dades del vaixell desaparegut, anomenat Azimut 32: Un veler d'un pal, amb la placa de matrícula 6ªBA-1-1-11, de nou metres d'eslora, de color blanc amb franges de color gris i amb un adhesiu a la proa de l'empresa de lloguer Azimut. Hi constava un únic tripulant, Abraham Camps Lasa, i els avisos entre navegants alertaven que el dia de la desaparició bufava un vent de ponent que complicava la navegació. Paral·lelament la família de Camps va presentar una denúncia per desaparició a la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona, ciutat de residència del desaparegut.

El dia 13 d'octubre, un avió del servei de duanes francès que sobrevolava la costa catalana va albirar el veler a la deriva a unes cinquanta milles de la costa, al sud de Palamós, i després una embarcació de Salvament Marítim el va traslladar fins al port de Palamós, on es va inspeccionar. El veler tenia tres veles trencades i una important anomalia: li faltava el motor de darrere.

LA DATA

06.10.15
Abraham Camps
va sortir a navegar de Vilanova i la Geltrú i el 13 d'octubre el veler va ser trobat a la deriva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia