Successos

Cultiu de droga en una nau en desús, a Palamós

Els veïns s'havien queixat de la freqüència de gent a les instal·lacions

Una actuació conjunta entre els Mossos d'Esquadra i la policia local de Palamós va permetre detenir tres responsables d'una plantació de marihuana que va ser descoberta en una nau industrial del municipi. En aquest cas va ser clau la col·laboració ciutadana, ja que els agents tenien coneixement de l'existència de queixes veïnals freqüents a causa de l'elevada afluència de vehicles i persones que entraven i sortien de les instal·lacions.

Diversos efectius de la policia local es van dirigir al recinte el 27 de desembre passat, a quarts d'onze de la nit. Els agents van comprovar que hi havia una gran quantitat de plantes de marihuana i van arrestar un home que en aquell moment era dins la nau. Just l'endemà, els Mossos de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van efectuar una inspecció més a fons de la propietat. Van localitzar diferents habitacles que estaven preparats per dur-hi a terme el cultiu de la marihuana, instal·lacions elèctriques alternatives a les de la nau, extractors d'aire, aparells de regulació tèrmica, ventiladors, humidificadors i filtres d'aire de grans dimensions.

Així mateix, van desmantellar un total de 636 plantes de marihuana que mesuraven més d'un metre d'alçària i que, en conjunt, pesaven 66,200 quilos.

Llibertat amb càrrecs

Arran de la troballa, els Mossos van iniciar una investigació per interceptar el propietari i el llogater de la nau. La recerca va donar resultats positius l'endemà, en què van detenir dos ciutadans més. La policia atribueix als tres arrestats la presumpta comissió d'un delicte contra la salut pública. Els detinguts són tres homes d'entre 34 i 42 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, i residents a Lloret de Mar i Sant Celoni. El dia 29 de desembre van passar a disposició del jutjat de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, des d'on es va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

3
homes,
veïns de Lloret de Mar i Sant Celoni, van ser detinguts per un delicte contra la salut pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia