Dosrius estrena una fira amb l'oli i el pa com a protagonistes
La mostra té un vessant comercial i també divulgatiu, ja que a més de vendre farà cultura dels productes
Facilitar que els productors d'oli de qualitat puguin fer arribar els seus productes als consumidors finals de la manera més directa possible i donar a conèixer les diferents varietats de pa artesà són dos dels objectius pels quals neix la Fira de l'Oli i del Pa, que s'estrena aquest cap de setmana per partida doble: dissabte es farà a Granollers i diumenge, a Dosrius. La mostra, que tindrà una vintena de parades, té un vessant pròpiament comercial i un altre de divulgatiu, ja que, a més de vendre-hi productes de qualitat, els participants faran cultura de l'oli i del pa explicant les particularitats de cada producte i oferint demostracions i informació sobre el seu origen –per exemple, hi haurà una parada que mostrarà com, a partir d'oli domèstic reciclat, elabora els seus sabons. El pa que es podrà trobar a la fira és l'autèntic de forner en diferents varietats, des de les més tradicionals fins a les més noves (pa dietètic, ecològic, de motlle, de granyons, de nous...).
Quant a l'oli, n'hi haurà de diferents varietats, a més d'altres productes amb base d'oli com ara melmelades o formatges. També es donaran a conèixer altres aplicacions de l'oli, com ara la terapèutica, la decorativa o la cosmètica.
Dades d'interès
A Granollers: Fira dissabte 20 de febrer de 9 a 21.00 h. A la plaça de Lluís Perpinyà.
A Dosrius: Fira diumenge 21 de febrer durant tot el matí a la plaça de l'Ajuntament. També hi haurà mercat setmanal.
Més informació:
www.granollers.cat
www.dosrius.cat