Successos

80 artistes al 5è Festival de Circ de Figueres

Prop de 30.000 espectadors podran gaudir de les 22 millors atraccions mai vistes en els circs europeus

30.000 espectadors, 22 de les millors atraccions mai vistes en els circs europeus i més de 80 artistes de 14 països, predominantment asiàtics. Aquestes són les impactants xifres que presenta el 5è Festival Internacional del Circ-Elefant d'Or-Ciutat de Figueres que del 25 al 29 de febrer omplirà el recinte firal de la localitat, convertit en una pista de vint metres d'alçada amb grada en pendent i una estructura que elimina les columnes exteriors, garantint una visibilitat única de 360º.

El certamen 2016 representa 17 disciplines circenses, d'entre les quals destaquen les aèries (una tercera part dels seleccionats són d'aquesta disciplina). Sobresurt la tercera visita del National Circus of Pyonyang de Corea del Nord i el seu muntatge de funambulistes -a 9 metres d'alçada i sense cap tipus de seguretat-; dues propostes molt vistoses en equilibris: el Qin Warriors, que combina el joc d'Ícar dalt de monocicles i els xinesos de Sheyang Acrobatic Troupe of China, que superen l'inimaginable en l'exercici d'equilibri; o les acrobàcies de La Troupe Nomuna. El toc d'humor el posaran dos pallassos, Paquín & Angelo, de Mèxic, i el rus Vladimir Deriabkin.

Aquest any el festival presenta també una nova imatge, creada per l'estudi de disseny Matrioska, una nova web traduïda a cinc idiomes i allarga el nom: el festival afegeix a la seva denominació el del seu màxim guardó, Elefant d'Or, inspirat en els elefants de cames llargues i primes de Salvador Dalí.

El funcionament

El circ de Figueres s'estructura en dues semifinals diferenciades, l'Espectacle Blau (el dijous i el dissabte) i el vermell (divendres i diumenge) i una final, l'Espectacle d'or, el dilluns, a la cloenda de la qual es lliuren els premis a les millors atraccions que abans han estat puntuades per un jurat d'experts.

Dades d'interès

Dates: Del 25 al 29 de febrer.

Lloc: Recinte firal de Figueres.

Venda d'entrades: web (www.festivaldelcirc.com), facebook (www.facebook.com/festivaldecirc) i Oficina de Turisme de Figueres.

LES XIFRES

30.000
Espectadors
es calcula que visitaran el circ de Figueres del 25 al 29 de febrer, repetint l'èxit d'altres edicions.
14
Països
diferents participen al certamen, predominantment asiàtics (per primer cop hi ha Perú, Taiwan, Armènia, Itàlia)

Entre els cinc grans Festivals de Circ del món

J.P.

En aquesta cinquena edició, el festival es consolida no només com a major esdeveniment circense de l'Estat i segona Europa -després del de Montecarlo amb 40 edicions- sinó que el posiciona entre els cinc grans Festivals internacionals del Circ del món. Aquesta escalada entre els festivals europeus ha estat possible gràcies a la notorietat internacional aconseguida, el nombre d'espectadors que anualment visiten el certamen (30.412 en la darrera edició), a la qualitat de les seves atraccions, a la quantitat d'activitats paral·leles, a la capacitat d'atracció de programadors, al retorn econòmic generat i a les contractacions aconseguides pels artistes, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia