Successos

Fuig d'un control policial amb un cotxe robat, a la Jonquera

El noi que anava al volant va abandonar el vehicle a Figueres

Els Mossos van trobar l'automòbil al barri del Bon Pastor

És un Renault Mégane que va ser sostret a França, i duia matrícules falses

Un conductor que circulava amb un vehicle que havia estat robat a l'Estat francès es va escapar ahir d'un control que la Policía Nacional estava duent a terme a la Jonquera. El succés es va desencadenar poc abans de dos quarts de nou del matí, en un dispositiu contra la delinqüència organitzada itinerant que els agents havien establert al quilòmetre 6,5 de l'autopista AP-7 en sentit sud, a l'altura de l'àrea de servei de la Porta Catalana. Els efectius es van adonar que un conductor que anava en direcció a Girona feia un moviment estrany. El noi, en veure el desplegament que hi havia instal·lat a la sortida del peatge, va reduir la marxa mentre s'aproximava al control policial. Quan li van indicar que s'aturés per identificar-lo, però, va realitzar una maniobra brusca i va estar a punt d'atropellar un agent, que es va haver d'apartar per evitar ser envestit. El xòfer va aconseguir fugir i la Policía Nacional va iniciar la recerca i immediatament va donar l'avís als altres cossos de seguretat per intentar localitzar-lo.

Es va muntar un ampli operatiu, que en un principi es va centrar a l'Alt Empordà. Poc després de rebre l'alerta, una patrulla de seguretat ciutadana dels Mossos d'Esquadra va interceptar l'automòbil a Figueres. No hi havia, però, ni rastre del conductor, que va deixar el turisme abandonat en un carrer del barri del Bon Pastor. Es tracta d'un Renault Mégane de color blanc i es va comprovar que, a part d'haver estat sostret a l'Estat francès, portava plaques de matrícula falses. Almenys en aquell moment, al cotxe no hi havia cap càrrega il·lícita, com ara droga o armament. A banda, com que l'indret on va ser recuperat el vehicle és relativament pròxim a l'estació del TAV de Vilafant, una de les hipòtesis amb què es treballa és que el sospitós s'hagués dirigit després a la terminal amb la intenció de marxar amb tren. Els Mossos van examinar l'automòbil i tot seguit el van cedir a la Policía Nacional. Una vegada traslladat a les dependències d'aquest cos, els especialistes de la unitat científica van començar a inspeccionar-lo a fons per mirar de trobar-hi empremtes o alguna pista que permeti identificar l'acusat.

S'investiga si hi ha lligam

Es dóna la circumstància que, en poc més d'una setmana de diferència, han succeït dos episodis similars, i ara s'indaga si podria haver-hi alguna relació. El primer cas es va registrar el dissabte 13 de febrer a la tarda, en un control que la Policía Nacional efectuava al peatge sud de l'AP-7 a la Jonquera. Els agents van aconseguir aturar un Renault Scénic de color gris i amb matrícula AA383RQ, i van detenir-ne el conductor, Akram Labbaoui, que transportava dues escopetes tipus Franchi que estaven carregades, dues pistoles, armilles antibales i com a mínim una granada de mà. Va aconseguir escapar-se, en canvi, un Renault Mégane que circulava davant l'Scénic. El Mégane va aparèixer l'endemà en un aparcament del carrer Elx de Figueres i el seu conductor continua en parador desconegut. Els dos cotxes eren robats, tenien un vidre trencat i les plaques de matrícula canviades. Labbaoui, que ha ingressat en presó provisional, va explicar al jutjat que desconeixia que traginava armament al maleter. Va admetre que va robar el vehicle a Niça per poder anar a Barcelona, on havia quedat per celebrar el seu aniversari. Va afegir que no coneix el conductor del Mégane i sosté que va ser una estranya coincidència que travessessin la frontera un darrere l'altre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia