Successos

El Pi de les Tres Branques, més vigilat que mai

El Pi ha rebut dos atacs en dos anys i l'Ajuntament de Castellar del Riu busca la manera d'evitar que els atacs es repeteixin

És una mesura temporal, mentre s'elabora l'estudi per posar-hi càmeres de vigilància

El pla de Campllong, la zona on es troba situat el Pi de les Tres Branques, a Castellar del Riu (el Berguedà), està més vigilat que mai. Agents Rurals i forces de seguretat han intensificat la vigilància en les darreres setmanes en espera que l'Institut d'Estudis Catalans elabori l'estudi per posar-hi càmeres de seguretat. Així ho ha confessat l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, en declaracions a l'Aquí Berguedà.

Es tracta d'una mesura provisional que pretén evitar qualsevol intent de mutilació o atemptat contra la integritat del Pi de les Tres Branques.

A propòsit d'això, l'Institut d'Estudis Catalans continua treballant en l'estudi que acabarà detallant el projecte. En tot cas, el que és evident és que la instal·lació final haurà de controlar el Pi Vell i el Pi Jove, de manera que “s'hauran de col·locar suports per a les càmeres i s'haurà d'anunciar que és una zona vigilada”, tal com ha dit l'alcalde. Es tracta d'un projecte complex i costós que necessita el seu temps de preparació. Per aquest motiu, s'ha optat per la mesura provisional d'augmentar la vigilància. En qualsevol cas, segons Adrià Solé, l'Ajuntament “tirarà endavant el projecte encara que no tingui cap subvenció concedida”. El consistori, però, no sabrà quin és el cost de la col·locació de càmeres i del seu manteniment fins que la proposta de l'Institut d'Estudis Catalans surti a la llum.

L'Ajuntament de Castellar del Riu espera que les càmeres estiguin col·locades al pla de Campllong abans de l'estiu. En qualsevol cas, mentre no es col·loquin, el consistori s'ha curat en salut, intensificant-hi la vigilància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia