Successos

“Si no m'hagués defensat, jo seria mort i ella avui a judici”

L'acusat d'haver assassinat la dona a Sant Pere Pescador reconeix haver-la matat perquè “va perdre el control”

Diu que va ser ella qui el va agredir, i que la dona es va intentar tallar el coll

Musa Baldeh va confessar haver matat la seva dona. Però va dir que ho havia fet en defensa pròpia. Durant el primer dia de judici, que va tenir lloc ahir a l'Audiència de Girona, el veí de Sant Pere Pescador va relatar que el 17 de novembre del 2014 va arribar a casa i es va trobar la dona palplantada enmig de la sala d'estar. “M'esperava amb un ganivet a la mà, que en un primer moment no vaig veure”, va assegurar, i llavors el va atacar. “Duia el ganivet a la mà i em va fer un tall als dits; quan em vaig veure la sang a la mà vaig perdre el control”, va dir Baldeh, que va ser escoltat per un jurat popular que haurà de dictar un veredicte entre dijous i divendres. Segons el seu relat, quan la dona el va atacar, va anar fins a la cuina a buscar un ganivet. En una declaració molt confusa, Baldeh va dir fins i tot que en un moment de la baralla, la dona es va autolesionar tallant-se al coll amb un dels ganivets. “Estava molt nerviós, no sé com va anar tot plegat, el que sí sé és que la vaig matar i li vaig clavar un ganivet al coll”, va confessar. “Està morta per la meva culpa, però ho vaig fer involuntàriament”, va reconèixer l'acusat. Amb un to agressiu en alguns moments, Baldeh va defensar-se afirmant: “Jo no menteixo, que no surti mai en llibertat si no dic la veritat. Si aquell dia jo no m'hagués defensat, qui estaria mort seria jo, i ara ella estaria asseguda aquí al judici.” A preguntes del fiscal i dels advocats de les acusacions, Baldeh va assegurar que mai havia dit a la dona: “Haig de matar algú d'aquesta casa.”

No ho tenia planejat

Segons la seva declaració d'ahir, l'acusat mai va dir abans de matar la dona que tenia un peu i mig a la presó, referint-se a la possibilitat que l'atac el tingués ja planejat. Una premeditació que no convenç les acusacions ni el fiscal, ja que quan van passar els fets, Baldeh va demanar la liquidació a l'empresa on treballava, tenia preparada una maleta amb ple de roba per marxar i tenia planejat comprar bitllets per tornar a Gàmbia, on té tres dones.

LA FRASE

Està morta per la meva culpa, però ho vaig fer involuntàriament
Musa Baldeh
acusat del crim

Demanen 23 anys de presó

El fiscal, Enrique Barata, demana 23 anys i sis mesos de presó per a l'acusat de matar la dona a ganivetades al pis on vivien a Sant Pere Pescador. L'acusa d'assassinat perquè considera que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se quan Musa Baldeh la va atacar amb dos ganivets de grans dimensions i aprofitant que estaven sols a casa, on ningú la podia ajudar. També l'acusa de dos delictes d'amenaces contra un dels germans de la víctima perquè dos cops –el primer, dies abans del crim i, el segon, just després– el va atemorir amb una espasa. El fiscal també vol que li retirin la pàtria potestat dels tres fills que tenia amb la víctima. Barata sosté que les proves són clares. En la mateixa línia es manté l'advocat de la família de la víctima, Gregori Martínez, que sosté que és un clar cas d'assassinat. “Res fa preveure que cap testimoni o cap prova que es presenti en aquest judici donarà la raó a l'acusat”, afirma. En canvi, el seu advocat, Joan Pere Zapata, defensa que Baldeh va actuar defensant-se de l'agressió de la dona, i conclou que és un cas d'homicidi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia