Successos

Judicial

Xocolata i sang

L'acusat del crim de Sant Pere va tirar la filla contra el terra

Els veïns creien que la nena estava tacada de xocolata i era sang de la mare morta

El segon dia del judici contra Musa Baldeh, acusat d'haver matat a ganivetades la seva dona a Sant Pere Pescador, va servir de testimoniatge del gran drama que es va viure el 17 de novembre del 2014. Aquell dia, Baldeh va atacar l'esposa amb dos ganivets de grans dimensions i aprofitant que estaven sols a casa. Bé, no del tot sols. Al domicili hi havia una de les seves filles, de tan sols 18 mesos, que mai se sabrà si dormia en els moments dels fets o va veure amb els seus ulls com el seu pare tallava el coll a la mare. Després del crim, Baldeh va agafar en braços la petita i va anar escales avall a dur-la a una parella marroquina que vivia al pis inferior, que de vegades feia de cangur dels fills. “Va tocar el timbre i vam obrir; de cop va tirar la nena contra el terra de manera agressiva i va dir que havia de marxar a Figueres”, va explicar la veïna, que va declarar ahir en el judici. La dona va agafar la petita en braços i es van adonar que tenia la roba tacada. “En un primer moment vaig pensar que s'havia tacat de xocolata, però de seguida la meva dona em va dir que allò era sang”, va explicar ahir l'home marroquí. Va ser llavors quan el matrimoni marroquí va lligar caps i va suposar que els crits que havia sentit moments abans no eren la típica discussió que tenien habitualment, aquest cop els fets havien estat molt més greus: Baldeh havia matat la dona. Per aquests fets, el fiscal Enrique Barata no tan sols demana 23 anys i sis mesos de presó per haver matat la dona, sinó que també sol·licita que li retirin la pàtria potestat dels tres fills. “L'home va llançar la nena al terra i va marxar sense cap mena de remordiment, abandonant-la”, es va indignar ahir el fiscal del cas, que va recordar que l'acusat tenia preparada una maleta per marxar del país i tornar a Gàmbia, on té tres esposes més. “Baldeh va faltar als més elementals deures paterns”, va dir Barata, que està convençut que va matar la dona en presència de la filla.

Amenaces amb una espasa

Barata també acusa Baldeh de dos delictes d'amenaces contra el cunyat (que és marit de la germana de l'acusat) perquè dos cops el va atemorir amb una espasa. Ahir, durant el judici, el cunyat va explicar que ell i Baldeh tenien mala relació per qüestions econòmiques. Baldeh solia demanar diners prestats, fins que un dia van dir prou i va ser llavors quan l'acusat va voler prendre venjança i el va intentar agredir amb una espasa. Les acusacions demanen que li prohibeixin apropar-se als familiars de la víctima.

El judici continua avui amb declaracions dels forenses, i demà el tribunal entregarà l'objecte de veredicte al jurat popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia