Successos

Una forense gironina identifica les víctimes

Anna Hospital participa en el cas de l'accident mortal múltiple de Freginals

La metge forense de Girona Anna Hospital s'ha traslladat al tanatori de Tortosa-Jesús per treballar en les tasques d'identificació de les víctimes de l'accident de trànsit de Freginals, en què diumenge van morir 13 estudiants. Anna Hospital participa en les tasques que s'estan portant a terme per la seva condició d'especialista en odontologia i l'experiència en identificació de cadàvers a partir de les fórmules dentals. Els forenses han de comprovar que encaixin les dades post mortem de l'autòpsia amb les proves ante mortem que aporten els familiars, que poden ser un raspall de dents, una radiografia bucal o altres antecedents mèdics. En cas que les famílies no puguin aportar dades mèdiques, els Mossos han de demanar informació als dentistes de les víctimes a través d'Interpol.

Molta experiència

No és el primer cop que Anna Hospital és enviada en missió especial en casos de grans catàstrofes. El març del 2004 va viatjar a Madrid per ajudar a identificar les víctimes de la massacre terrorista de l'11-M. El 2005 va formar part de l'expedició que va viatjar a Indonèsia per col·laborar en les tasques d'identificació de les víctimes del tsunami. També va treballar en el cas de les víctimes atropellades pel tren a Castelldefels la nit de Sant Joan del 2010. El 2015 es va desplaçar als Alps, a ajudar en les tasques d'identificació de les 150 víctimes mortals de l'accident de l'avió de Germanwings estavellat poc després d'enlairar-se de l'aeroport de Barcelona.

Minut de silenci arreu per les 13 estudiants mortes

Centenars de persones es van concentrar ahir davant de seus governamentals, ajuntaments i centres escolars de les comarques gironines en record de les víctimes de l'accident de Freginals. A Girona, prop de 150 persones, entre autoritats i ciutadans, van guardar un minut de silenci a les escales de la Delegació del Govern. En acabar l'acte, el vicerector d'Economia i Infraestructures de la UdG, Ricard Rigall, va assegurar que el món universitari està “molt afectat” i se sent “molt proper” a l'accident, ja que també hi havia estudiants gironins, que anaven en altres autobusos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia