Successos

Comença la repatriació de les víctimes de Freginals

La salut del conductor de l'autocar accidentat a l'autopista AP-7 empitjora per un xoc sèptic d'origen pulmonar

Quatre de les famílies recuperen els cadàvers de les joves estudiants

Els treballs d'identificació científica de les 13 víctimes mortals del tràgic accident de l'AP-7 a Freginals diumenge a la matinada va avançar molt ahir. L'equip de forenses va aconseguir identificar 10 de les 13 víctimes mortals, mentre que la jutgessa va autoritzar la repatriació de quatre de les estudiants, tres italianes i una uzbeka. La identificació ha de complir uns protocols de seguretat jurídica molt estrictes. En el cas de la jove uzbeka, el seu cos va ser reconegut gràcies a una empremta dactilar, mentre que els altres cadàvers es van identificar per la morfologia dental. Pel que fa als tres cossos pendents d'identificar, correspondrien a tres italianes.

A més de recuperar els cossos de les seues filles, un parell de famílies van comparèixer davant de la jutgessa d'Amposta que instrueix el cas per personar-se com a part en el procediment.

D'altra banda, l'estat de salut del conductor del bus, de la companyia Autocares Alejandro de Mollet, va empitjorar ahir per un xoc sèptic pulmonar. És un dels dos ferits crítics que continuen ingressats i, de moment, no se sap quan podrà declarar davant de la jutgessa (en seu policial es va acollir al dret de no fer-ho). El conseller de Salut, Toni Comín, va insistir ahir que després de l'accident no es va detectar cap lesió al xòfer, al qual es va considerar il·lès i va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Tortosa, on al llarg del dia el van visitar fins a cinc metges i va donar negatiu en les proves d'alcoholèmia i drogues. “Va ser atès in situ pel metge del SEM; a les dotze del migdia, per una metgessa d'emergències; al migdia, per un altre metge i psicòleg, fins que al vespre se'l va traslladar a la Clínica de l'Ebre, on se li va fer una radiografia i es va detectar la contusió pulmonar”, va assenyalar Comín. No va ser fins llavors que es va decidir ingressar el xòfer, de 62 anys d'edat, a l'UCI del Verge de la Cinta. El Departament de Salut sosté que, sovint, una afecció pulmonar no es detecta fins al cap d'unes hores després del xoc.

Pel que fa a la resta de ferits, continuen ingressades 22 persones més: una altra en estat crític (a més del conductor), tres en estat greu i divuit en estat menys greu. Cinc d'aquests pacients són al Verge de la Cinta; dos, a l'hospital d'Amposta; tres, a l'hospital de Vinaròs; dos, a l'hospital Joan XXIII de Tarragona; dos, a l'hospital Universitari Sant Joan de Reus; dos, a Bellvitge; un, a Sant Pau; dos, al Clínic; un, a la Vall d'Hebron; un, al Moisès Broggi; un, a Can Ruti, i finalment, un altre, a l'hospital del Mar. En total, hi ha hagut onze persones operades i dues més pendents d'intervencions. A més, quatre dels estudiants van ser atesos al lloc de l'accident amb situació d'alt risc vital.

Missa per les víctimes

El bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, va oficiar ahir una missa a la catedral en record de les víctimes, a la qual van assistir el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarés; l'alcalde de Freginals, Josep Roncero, i la tinent d'alcaldia de Tortosa, Anna Algueró, entre altres autoritats i representants de la societat civil. El bisbe va recordar que algunes de les joves col·laboraven en les seues parròquies. “Ajudem les famílies a passar per aquesta prova de dolor”, va dir. També va pregar pels ferits i el conductor, a qui considera una víctima més.

LES XIFRES

5
reconeixements
mèdics es van fer diumenge al conductor de l'autocar fins que se'l va ingressar a l'UCI.
11
persones
han estat operades per l'impacte de l'accident de Freginals i 2 més ho seran en els pròxims dies.
4
víctimes
mortals han rebut l'autorització judicial per la repatriació d'un total de 13 cadàvers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia