Successos

Denuncien dos conductors d'autocar que anaven amb excés de pes i sense dormir

El vehicle va ser interceptat a l'autopista, a la Jonquera, i cobria el trajecte regular entre Bèlgica i el Marroc

En el bus hi viatjaven 46 passatgers

Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos conductors d'autocar per no haver descansat el temps reglamentari i perquè duien un remolc amb excés de pes. El vehicle arrossegava un remolc amb tres tones i mitja de sobrepès.

Els fets van tenir lloc el 15 de març a la tarda. Una patrulla de trànsit dels Mossos va veure l'autocar circulant en sentit sud per l'autopista AP-7. El vehicle els va passar per davant a l'altura del quilòmetre 6,5 i, de seguida, els dos agents van veure que el remolc que arrossegava el bus portava un excés evident de càrrega. Per això, la patrulla va aturar l'autocar, que cobreix una línia regular entre Bèlgica i el Marroc. Els agents van identificar-ne el conductor, un home de procedència marroquina, i van guiar el vehicle fins a una bàscula autoritzada. Quan van pesar el remolc, el resultat no va deixar cap dubte. La lectura va donar 7,18 tones, més del doble del màxim legal permès –que en aquest cas era de tres tones i mitja–. Els agents van denunciar el conductor per haver circulat amb excés de càrrega, però les infraccions no es van acabar aquí. Quan van mirar la documentació de l'autocar, els mossos van veure que tant el conductor com el seu substitut havien reduït els descansos diaris reglamentaris. Per això, van imposar una altra denúncia (en aquest cas, a tots dos).

6.000 euros de multa

Els agents dels Mossos van traslladar l'autocar, en què viatjaven 46 passatgers, fins a l'estació d'autobusos de Girona. Allà, el van immobilitzar fins que la companyia no va resoldre la situació. L'empresa propietària de l'autocar va haver de pagar 6.000 euros en concepte de denúncies, posar un conductor substitut i contractar dues furgonetes perquè transportessin l'excés de càrrega.

LA XIFRA

3,5
tones
és el sobrepès amb què circulava l'autocar. L'empresa va haver de pagar 6.000 euros i posar un conductor substitut.

Segon cop que la policia els enxampa

Es dóna la circumstància que al mes de juliol, els Mossos ja van aturar a Maçanet de la Selva un autocar de la mateixa companyia que circulava també amb sobrepès. Aquell cop, la càrrega sobrepassava 3,7 tones més del màxim legal permès, i es va denunciar el conductor, també de nacionalitat marroquina. Llavors hi viatjaven 58 passatgers i l'autocar feia la ruta fins a Lilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia