Successos

Marxen de Platja d'Aro els desterrats de la Mina

Membres del clan dels Manolo es van anar a refugiar a la població arran de l'assassinat d'un jove dels Baltasar

Els membres del clan dels Manolo del barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs que s'allotjaven en una casa de segona residència de Platja d'Aro, en compliment del desterrament de facto per la mort d'un membre del clan dels Baltasar a mans de membres del clan Manolo, ja han marxat i han tornat a casa. La dotzena de persones refugiades a Platja d'Aro tenien un vincle llunyà amb l 'autor material del crim i, en conseqüència, el període d'allunyament imposat per la llei gitana ha estat breu: d'una cinquantena de dies.

La policia va detectar durant els dies del carnaval la presència dels Manolo a Platja d'Aro en descobrir que davant de la casa (propietat d'aquesta família) hi havia un nombre inusual de cotxes. Els va fer un discret seguiment per comprovar que la seva presència no generés conflictes ni intents de revenja, però, a banda d'un petit incident d'un d'ells en un supermercat de la zona, no es va produir cap conflicte greu. Sí que es va veure que durant l'estada del grup un cable sospitós, possiblement per agafar l'electricitat il·legalment, sortia de la casa. Un cable que ha desaparegut els darrers dies, quan s'ha comprovat que el grup havia marxat del municipi.

Com els desterrats a Platja d'Aro, la gran majoria de les 200 persones que van haver de marxar de
la Mina, quan es va perpetrar l'assassinat en un bar del Port Olímpic de Barcelona, també han anat tornant cap a casa.

El gruix dels Manolo desterrats es van anar a refugiar a poblacions del Maresme: Alella, Palafolls i Tordera. En el cas d'Alella, el grup de refugiats el formaven 32 persones que van arribar esglaonadament els dies 24, 26 i 27 de febrer i van ocupar tres cases, dues de propietat privada i una altra d'una entitat financera en una zona residencial de la població.

A Palafolls hi van anar a parar unes quaranta persones que es van instal·lar en unes cases que van ocupar, tot i que de manera provisional. A Tordera un grup de quaranta persones es va repartir entre la casa d'un familiar i una propietat d'un banc. Blanes, Teià i Vilanova i la Geltrú també van rebre alguns desterrats.

LA DATA

24.01.16
Van matar
un noi del clan dels Baltasar en un local del port olímpic de Barcelona.

LA XIFRA

12
membres
del clan dels Manolo desterrats pel crim es van anar a refugiar a Platja d'Aro.

Dos sospitosos atrapats i retorn

El crim es va perpetrar la nit del 24 de gener a la discoteca Nirvana del Port Olímpic de Barcelona. Quatre dies més tard, l'Ertzaintza va detenir un dels sospitosos a Bilbao, on el noi s'havia evadit per fugir de l'acció de la justícia i intentar evitar la revenja gitana. I el 3 de març passat, la Policía Nacional va arrestar a Màlaga un altre implicat, suposadament l'autor material. Queda per detenir un altre implicat, però l'arrest del suposat autor material ha ajudat a anar pacificant la situació i ha contribuït al retorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia