Successos

Tot a punt per a la 84a Fira de Primavera de Navàs

Entre les novetats destaca el canvi d'ubicació d'alguns espais, com el TICdate i l'escenari principal, a l'aire lliure

Sobresurten els actes de celebració del 50è aniversari dels gegants

Aquest cap de setmana la localitat de Navàs està immersa en els actes de celebració de la 84a Fira de Primavera, un excel·lent aparador del poble, el seu comerç, indústria, restauració i serveis, que enguany inclou unes quantes novetats. D'aquestes, sobresurt el canvi d'ubicació d'alguns espais, com ara el TICdate, que s'instal·larà al pati del Club d'Avis i l'escenari principal, que serà a l'aire lliure, a la carretera de Viver. Pel que fa als actes, cal esmentar l'espai de foodtrucks al voltant de la font de la plaça de l'Ajuntament, un espai on diferents camionetes de menjar oferiran els seus productes. Així mateix, d'enguany també destaquen els actes de celebració del 50è aniversari dels gegants Jordi i Montserrat, entre les quals hi haurà la tradicional trobada gegantera dissabte a la tarda, una altra cercavila amb exgeganters diumenge al migdia, la inauguració de l'exposició itinerant sobre els 50 anys dels gegants i el concert geganter de dissabte a la nit amb Brams, Pastorets Rock i PD Genís de Masadella.

Per la seva banda, el TICdate donarà un perfil creatiu, innovador i tecnològic al certamen. Si bé només se celebrarà dissabte, hi haurà tallers d'allò més diversos, entre els quals destaquen un taller de percussió a càrrec de Santi Serratosa; un taller de biohacking (o com les propietats de la natura poden influir en el dia a dia); un vermut tecnològic i un simulador permanent de cotxes de ral·li. Paral·lelament, també s'ha engegat la campanya Fira't, que vol promocionar l'economia local i a la qual s'han adherit trenta establiments.

Dades d'interès

Dies: 9 i 10 d'abril.
Actes per tot el poble.

www.navas.cat

També, Fira de l'Abat a Navarcles

J.P.

Un any més, Navarcles celebra la relació propera amb el monestir de Sant Benet de Bages en la fira Monacàlia, que dissabte i diumenge ofereix diverses actuacions teatrals, com ara la popular desfilada nupcial de Sal·la i Ricardis, la parella que va ordenar la construcció del monestir. També hi ha actuacions de soldats, cavallers, pagesos, balls, activitats per a la mainada, demostracions, parades, tallers... La gastronomia també té un paper important amb la rostida gegant d'un porc i el menú monacal que ofereixen els restaurants (www.monacalia.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia