Successos

Relaten que quatre lladres els assalten a casa amb un pal i els ruixen amb esprai

Les víctimes van rebre l'agressió en un mas, a Juià

La dona tenia el llavi obert i un blau a la cara, i ell, un trenc al cap

Els inquilins no van denunciar els fets

Les lesions que presentaven ahir els dos membres d'una parella que es va establir fa uns mesos en una casa de Juià no van passar desapercebudes a diversos coneguts seus que els van veure a primera hora del matí i que, estranyats, els van preguntar què els havia succeït. La dona, de nacionalitat anglesa, era qui estava més nerviosa; tenia el llavi obert i un blau a la galta. I l'home, originari d'Holanda, va patir un trau al cap. Van explicar que, dimecres a la matinada, mentre estaven dormint, van ser sorpresos per quatre lladres que van accedir a dins del mas. Els assaltants els van abordar, els van ruixar amb un esprai i els van agredir amb un pal, amb el qual els haurien ocasionat les ferides. La dona, tot i que no parla pràcticament català ni castellà, va aconseguir fer-se entendre amb poques paraules i amb signes, i va indicar a unes amistats d'ell que els ho havien tret “tot”. Segons la seva versió, els van sostreure, entre altres pertinences, la televisió, els mòbils i els iPad –van especificar que els havien robat principalment aparells electrònics i, almenys en aquell moment, no van mencionar que se'ls haguessin endut diners–.

Com a conseqüència de la gravetat del succés que narraven, una de les persones a qui la parella va revelar la situació els va oferir el seu telèfon perquè es posessin en contacte amb els Mossos d'Esquadra per denunciar el cas, tenint en compte que les víctimes s'havien quedat sense cap dels seus mòbils i no podien trucar. Van agrair el gest, si bé, com que hi ha una cabina telefònica a prop, van comentar que l'home ja havia fet la trucada des d'allí i que, mentrestant, la seva companya havia entrat en un establiment a buscar una beguda calenta. Finalment, però, al llarg d'ahir es va comprovar que no van presentar cap denúncia de l'assalt, cosa que fa sospitar que els inquilins estiguin amagant algun afer il·legal a la finca, com ara un cultiu de marihuana.

L'home treballa en el ram de l'energia solar. Ha canviat en múltiples ocasions de lloc de residència i, fa aproximadament mig any, es va instal·lar en aquesta casa del veïnat de Mas Nadal de Juià. Es tracta d'una masia de pedra que ha estat molt de temps abandonada. Ara, tant a la part de davant de la propietat com a la posterior, hi ha càmeres de videovigilància. I, precisament, quan va anar a viure a Juià, una de les seves preocupacions era si hi havia inseguretat. Tant és així, que una de les primeres preguntes que va formular a un dels responsables de l'Ajuntament va ser si era freqüent que hi hagués robatoris a la població, on hi consta un índex de delinqüència molt baix.

Robatori a Cogolls

També a les comarques gironines, dimarts a la tarda uns lladres van esbotzar la finestra d'una masia de Cogolls, la Ribota Nova, d'on es van emportar joies, un microones, una cafetera i altres petits electrodomèstics. Els Mossos, gràcies a un avís, van poder interceptar els lladres. Fugien amb un Peugeot 307 per la C-63, i els van aturar dins del terme de les Planes d'Hostoles. Els sospitosos són tres veïns d'Olot: Anna Pacheco, de 39 anys; Ismail Chbani, de 19, i Ilias Mohamed, també de 19, els quals passaran avui a disposició judicial.

LES DATES

06.04.16
Uns desconeguts
van atacar una parella en una masia de Juià –ell és d'origen holandès i la dona, anglesa.
05.04.16
A la tarda,
es va produir un saqueig en un domicili de les Planes, d'on es van apropiar de joies i d'electrodomèstics.

LA XIFRA

3
veïns
d'Olot van ser arrestats abans-d'ahir a la tarda com a presumptes autors d'un robatori en una masia de Cogolls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia