Successos

Els assaltants de Juià es van endur la marihuana que es cultivava al mas

Les víctimes estan molt atemorides i no presentaran la denúncia del robatori

L'home, d'origen holandès, i la seva parella tenien una petita plantació

Els quatre lladres que dimecres a la matinada van assaltar un mas de Juià conegut com la Caseta hi haurien entrat amb l'objectiu, principalment, d'apropiar-se de la marihuana que cultivaven els seus inquilins. Els Mossos d'Esquadra van comprovar que la parella tenia una petita plantació a l'interior del domicili, si bé en la inspecció ocular que van dur-hi a terme ja no van trobar la droga, que els delinqüents s'havien encarregat d'espoliar. A l'immoble, de fet, hi havia sovint trànsit de vehicles de gent que hi acudia a adquirir-ne. Tot indica que els delinqüents podrien ser uns clients que amb anterioritat haurien anat a comprar marihuana i que haurien acabat traint la parella. Se sospita que van cometre el saqueig uns ciutadans marroquins que van tenir durant força estona retingudes les víctimes, mentre els robaven la plantació. Els veïns qualifiquen de “bona gent” els residents de la Caseta, i es creu que venien les substàncies estupefaents per guanyar un sobresou. Actuaven amb confiança i normalitat envers els compradors que pujaven a la finca, i més tenint en compte que ell és d'Holanda, on la venda de la marihuana està legalitzada.

Lesions evidents

La parella va silenciar a la policia l'assalt violent. El fet que tan sols unes hores després del robatori, però, expliquessin en un establiment del Gironès que se'ls ho havien “emportat tot” va originar que corregués la veu i que el cas acabés sortint a la llum. Just l'endemà, i arran de la informació publicada ahir per aquest diari, els Mossos van obrir una investigació per esclarir l'assumpte. Els afectats no ho haurien comunicat als agents per ocultar que tenien marihuana i, a més, van optar per no presentar la denúncia perquè van quedar molt espantats arran del saqueig, malgrat que tenen sospites de qui el va perpetrar. Quan els Mossos es van dirigir a la propietat, també van intentar saber si l'assalt havia passat tal com la parella va dir a uns coneguts de l'home, i tot fa pensar que sí. Segons van relatar dimecres al matí als responsables d'un negoci d'un municipi veí, quatre lladres van irrompre a la masia, els van ruixar amb un esprai, els van atacar amb un pal i els van sostreure els mòbils, el televisor i els iPad, així com la marihuana. Com a conseqüència de l'agressió, la dona, de nacionalitat anglesa, tenia el llavi obert i un blau a la galta, i ell, que és d'origen holandès, un trenc al cap. Amb el pas de les hores, però, l'home negava a la gent l'assalt. Manifestava que “es trobava bé” i assegurava que no els havien robat. Així mateix, abans que els Mossos s'hi adrecessin, evitava que ningú pugés al camí de terra que condueix a la finca. I ahir, fins i tot, oferia una versió diferent per impedir que continués circulant la història, i afirmava que les ferides que tenia al cap se les havia fet accidentalment en unes obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia