Successos

Un agent dels Mossos a Lleida està implicat en una banda de narcotraficants

Els investigadors assenyalen que presumptament s'encarregava d'avisar l'organització criminal cada vegada que la policia estrenyia el cercle

Un agent dels Mossos d'Esquadra de Lleida és un dels 29 detinguts per la Policía Nacional arran de la seva suposada participació en una organització criminal dedicada al narcotràfic. L'agent dels Mossos, segons algunes fonts es tractaria d'un caporal, complia funcions d'avisador dins del grup i s'encarregava de posar en alerta els membres de la banda cada vegada que hi havia risc que poguessin ser descoberts.

Després de mesos d'investigació, la Policía Nacional va fer públic el desenllaç de l'operació aquest dimecres, però en un primer moment no va transcendir que entre els detinguts hi havia un agent dels Mossos.

En el marc d'una operació que va ser batejada com a Picapedra, la Policía Nacional va desarticular la banda, que estava estructura de manera molt jerarquitzada i que s'havia especialitzat en la introducció d'estupefaents, sobretot cocaïna, a Saragossa i a diverses zones de Catalunya. En total es van intervenir cinc quilos de cocaïna, 236 grams d'heroïna, més de dos quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu. També es van comissar catorze quilos de substància adulterant, diverses armes de foc, munició, una flota de vuit vehicles, premses mecàniques per a la compactació de la droga, múltiples balances de precisió, batedores, envasadores i diversos efectes per a l'elaboració, adulteració i distribució del material estupefaent.

Es van efectuar escorcolls domiciliaris a Saragossa, Barcelona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Cerdanyola del Vallès i Sabadell. En un primer moment, les investigacions es van centrar en un ciutadà colombià que presumptament es dedicava a la distribució de cocaïna des d'un domicili de Saragossa. Posteriorment, es va poder identificar la resta d'integrants del grup, inclòs l'agent dels Mossos destinat a Lleida.

El mes de febrer passat els investigadors van tenir coneixement d'un transport de cocaïna des de Barcelona fins a Saragossa. Van interceptar el vehicle al peatge de Pina d'Ebre i van detenir un matrimoni que transportava més de 750 grams de cocaïna amagats en una maleta entre roba infantil.

Gairebé una trentena de detencions

La detenció del mosso d'esquadra va tenir lloc a Lleida i l'agent va quedar en llibertat després de declarar. En total, la Policía Nacional ha detingut 29 persones, de les quals 19 sí que han ingressat a presó de manera preventiva.

Fonts pròximes a la investigació no descarten que, de resultes de les diligències que es continuen practicant, pugui haver-hi més persones detingudes per la seva relació amb la banda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia