Successos

Reconeix furts durant dotze anys a l'Ajuntament

L'administrativa comptable de l'Ajuntament de Juneda denunciada el juny del 2014 pel consistori per haver-se apropiat de milers d'euros de les finances locals ha reconegut els fets i ha acceptat dos anys de presó. La dona, de 48 anys, ha volgut evitar el judici i ha reconegut que va anar robant petites quantitats de diners cada mes inflant algunes nòmines i quedant-se la diferència. En total es va apropiar de 148.583,56 euros entre el febrer del 2002 i el maig del 2014.

El frau es va destapar quan una economista que supervisa les finances locals va trobar una nòmina duplicada però amb una domiciliació bancària diferent en cada exemplar. L'alcalde, Antoni Villas, va explicar que l'administrativa li va dir que es tractava d'un error, tot i que després va acabar dient -li que havia agafat diners de l'Ajuntament durant quatre mesos perquè tenia problemes econòmics a causa de la crisi.

La dona, que és l'administrativa comptable amb més antiguitat i que treballava al consistori des de feia 25 anys, també ha estat condemnada a una inhabilitació absoluta durant sis anys i a tornar els diners. La dona ja ha ingressat 75.283,56 euros. Pel que fa als 73.300 euros restants, s'ha efectuat una hipoteca sobre un immoble del seu home a favor de l'Ajuntament de Juneda. La finca està taxada en 294.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia