Successos

Breda, tot un exponent de la vida monacal catalana

La vila celebra del 15 al 17 d'abril la primera edició de la Fira del Monestir, que comparteix escena amb la Festa de l'Ajust, vinculada des dels seus orígens al monestir de Sant Salvador de Breda

Breda enceta avui els actes de celebració de la primera edició de la Fira del Monestir, que substitueix la Fira d'Entitats, de la qual es prepara un nou format per a l'estiu. La nova fira comparteix escena amb la Festa de l'Ajust, vinculada des dels seus orígens al monestir de Sant Salvador de Breda. D'aquesta manera, del 15 al 17 d'abril, la vila serà tot un exponent de la vida monacal catalana, amb conferències, tallers i mostres de diferents monestirs del territori. La Fira del Monestir inclou una fira d'artesania i alimentació on diversos monestirs oferiran els seus productes. Enguany hi haurà el monestir de les Avellanes, l'abadia de Montserrat, l'abadia de Poblet i el monestir de Sant Daniel de Girona. En una carpa al mig de la fira s'hi aniran fent conferències relacionades amb la vida monacal i també es faran visites guiades al monestir de Breda, una bona ocasió per descobrir aquest apreciat monument, declarat monument històric i artístic el 1974 juntament amb la resta del nucli antic de la ciutat. Per la seva banda, la 753a Festa de l'Ajust, tradicionalment la “festa petita”, és una mena de festa major de primavera amb moltes activitats festives, com concerts, sardanes, cercavila de gegants o correfoc. Destaca el concert de Miquel del Roig amb l'orquestra Maribel i Peffe's Dj's i l'Ànima de Soul, que tancarà la programació 2016.

Dades d'interès

Dates: del 15 al 17 d'abril.

Lloc: en diferents escenaris locals. Fira del Monestir a la plaça de la Vila.

www.breda.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia