Successos

Els condecorats de Camós aporten un pla sobre rescats

El pare i el fill que van trobar el nen perdut van rebre una medalla i es reuniran amb el conseller per fer planificació

Josep Ribas i Josep Maria Ribas, pare i fill, que el dia 1 de gener van trobar el nen de 3 anys que s'havia perdut al bosc a Camós, van rebre una medalla que els va imposar el president Carles Puigdemont, dilluns, en l'acte central de les Esquadres que es va fer a Barcelona. Tot i que li van entregar la medalla a Barcelona, Josep Ribas ahir era a l'acte de Girona i va poder sentir com les autoritats feien menció de la seva acció meritòria. El seu fill, metge del Trueta, no hi era per obligacions de la feina.

A banda de la imposició de la medalla, el Departament d'Interior ha convocat Josep Ribas a una reunió el proper 11 de maig amb el conseller Jordi Jané, per estudiar la proposta de protocol en matèria de rescat a la muntanya que el rescatador condecorat els ha fet arribar.

Ribas ha redactat aquesta proposta per millorar els dispositius de rescat a partir de les observacions que va fer en el cas del nen desaparegut a Camós. Un dels problemes que va detectar Ribas, que és professor, va ser la massificació de voluntaris, que pot resultar més contraproduent que beneficiosa si no hi ha prou capacitat per dirigir-los i organitzar-los. El desconeixement de la zona per part dels voluntaris pot resultar també perillosa per a ells mateixos, remarca Ribas, que tampoc veu clara la intervenció de l'helicòpter en segons quins moments. En el cas de Camós, va ser vital per trobar el nen que Ribas sentís un petit gemec, que no hauria pogut percebre si haguessin tingut l'helicòpter sobrevolant la zona com sí que ho feia a la zona que tenien acotada els equips d'emergència. Tots aquests aspectes els plantejarà al conseller. No sap si les seves propostes tindran repercussió en futurs protocols, però està satisfet de poder-les exposar. I encara més satisfet està d'haver rebut la felicitació per la medalla dels pares del nen que va rescatar i del mateix Jordi, que també el va felicitar a través d'una trucada que li van fer dilluns.

LA DATA

01.01.16
Dos homes
, pare i fill, de Camós, van trobar el nen desaparegut i ara els han posat una medalla per la seva acció.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia