Successos

Trànsit reitera que tancarà l'AP-2 per boira

El desviament per l'N-240 es presenta com una opció “provisional“

El protocol acordat entre els Mossos d'Esquadra, el Servei Català de Trànsit i Abertis per tancar l'AP-2 entre les Borges Blanques i Soses en cas de boira molt intensa es mantindrà però s'aplicarà només “en aquelles ocasions en què no hi hagi més remei”. La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, va voler deixar clar ahir que quan la boira impedeix veure-hi més enllà de 75 metres, tancar la via i desviar els vehicles per l'N-240 és una mesura convenient però que té caràcter “provisional”. El desviament no convenç els alcaldes de la zona ni els usuaris de la carretera ja que consideren que reconduir el trànsit cap a l'N-240 quan hi ha boira és afegir perillositat a una via que, ja per si mateixa, té una elevada taxa de sinistralitat.

Trànsit insisteix que és una solució transitòria i, alhora, manté que s'ha actuat per millorar la seguretat a l'AP-2. S'ha augmentat la senyalització al tram on es produeix amb més intensitat el fenomen de la boira i s'han instal·lat elements reflectors cada vuit metres. També es traslladarà a Castelldans el radar que ara hi ha a l'altura de les Borges i s'adquiriran dos nous visibilímetres –que se sumaran a l'existent– per actuar amb més celeritat en cas de boira intensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia