Successos

Un guàrdia civil de Girona serà ordenat diaca demà a la catedral de la ciutat

És el segon agent de l'ordre que es posa al servei de la llei de Déu a les comarques gironines, després del cap de la policia d'Olot, diaca des del 2012

Un agent del servei d'informació de la Guàrdia Civil de Girona, Santi Torregrosa, serà ordenat diaca demà a les sis de la tarda en una cerimònia solemne que se celebrarà a la catedral de Girona i que presidirà el bisbe Francesc Pardo. Torregrosa, nascut a Còrdova el 28 de març del 1967, casat i pare de tres fills, està destinat a la comandància de Girona des del 1988; va estar destinat a trànsit però quan les competències van passar als Mossos, es va integrar al servei d'informació, els serveis secrets del cos. Ja fa anys que compagina la feina a la Guàrdia Civil amb les tasques pastorals a la parròquia de Sant Josep de Girona, on col·labora. Es va llicenciar en ciències religioses per l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona el 2004.

Com a diaca, el guàrdia Torregrosa, entre altres serveis, podrà batejar, presidir casaments i enterraments, visitar els malalts i portar-los la comunió, dirigir activitats de catequesi, donar suport a preveres i erigir-se com a responsable pastoral en presons, centres de salut i col·lectius de gent gran. També tindrà potestat per presidir la celebració de la paraula –no dirà missa perquè no podrà realitzar la part de la consagració–, però tindrà una limitació dins dels set sagraments: no podrà confessar, ja que ho ha de fer un prevere.

Fins ara a la diòcesi de Girona hi havia deu diaques, entre ells, Ignasi López, cap de la policia local d'Olot, que va ser ordenat el 2012 també a la catedral. Ara s'ocupa de les parròquies d'Amer i Sant Climent d'Amer, i dels altres ministeris de l'arxipreste del Ter-Brugent.

LA DATA

22.05.16
La catedral
de Girona serà l'escenari de l'ordenament d'un guàrdia civil com a diaca

LA XIFRA

2
policies
en actiu de les comarques gironines són diaques i treballen també per a l'Església

Edwin Vásquez serà ordenat prevere

En la mateixa cerimònia de demà a la catedral, Edwin Vásquez, el que fins ara era diaca al servei de l'arxiprestat de Banyoles i de l'hospital de Santa Caterina, serà ordenat prevere. Edwin Vásquez va néixer a Medellín (Colòmbia), on va començar la seva formació al seminari l'any 2006. A partir del 2012 va començar els contactes amb la diòcesi de Girona, on es va integrar definitivament a partir del 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia