Successos

Salut

Reclama incapacitat per fibromiàlgia

Una veïna de Bellpuig que té la síndrome química recorre al jutjat

Una concentració de suport convocada ahir a la plaça Sant Joan de Lleida va voler exhibir la solidaritat amb Sònia Comino, una veïna de Bellpuig de 42 anys que ha reclamat per via judicial que se li reconegui la incapacitat absoluta perquè té fibromiàlgia, síndrome química i fatiga crònica.

Durant el judici que es va fer a l'Audiència de Lleida, el pèrit encarregat de valorar els informes mèdics va constatar que la reclamant té aquestes malalties en grau quatre, que és el màxim, que no pot treballar i que necessita suport en la vida quotidiana.

L'afectada, que treballava d'auxiliar administrativa en una granja, assegura que hi ha setmanes que no pot ni sortir de casa. Fa dos anys la van acomiadar de la feina perquè el seu rendiment laboral va baixar en picat. “A la granja s'usen productes químics i m'afectaven”, diu. La seva situació s'ha anat agreujant i ara ja fa dos mesos que no cobra l'atur. “Sóc família monoparental, tinc un fill de quinze anys, fa tres mesos que no puc pagar el lloguer, no puc pagar-me els metges que necessito i no puc comprar els aliments ecològics que necessito per estabilitzar la malaltia”, explica. Diu, a més, que és al·lèrgica al 60% dels materials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia