Successos

Guerra bruta

Relacionen Bassols amb unes obres en un parc i una comissaria a l'Ametlla

L'exalcalde d'Anglès s'acull al dret de no declarar a la Guàrdia Civil

Passarà avui a disposició judicial

Desvinculen la detenció amb la seva tasca política

L'exalcalde d'Anglès, Josep Manel Bassols, arrestat dimarts en el marc d'una operació policial a diversos ajuntaments, sobretot de les Terres de l'Ebre, vinculats amb la consultora Efial, es va acollir ahir al seu dret de no declarar davant la Guàrdia Civil. És previst que ho faci avui al jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, que és qui s'encarrega d'investigar aquesta causa per un cas de corrupció. A mesura que passen les hores, es va corroborant el que ja es donava per fet aquí a Catalunya, tot i que a Madrid ho aprofitaven per empastifar el govern de la Generalitat. Concretament el relacionen amb unes obres que es van dur a terme a l'Ametlla de Mar i amb l'exalcalde d'aquesta població, Andreu Martín, també detingut en l'operació policial, que es va dur a terme a Catalunya i a tres ajuntaments a Madrid i un a Guadalajara. Concretament, a Bassols se'l relaciona amb les obres de construcció de la comissaris dels Mossos d'Esquadra de l'Ametlla de Mar i un parc.

Segons va avançar ahir el seu advocat, Carles Monguilod, avui Bassols “donarà totes les explicacions a totes les preguntes que li hagin de fer”. “No hi ha res a amagar, per tant, esperem que quedi en llibertat”, confia el lletrat gironí. Els delictes al qual l'associen són contra l'administració pública, de suborn i de tràfic d'influències. Sempre en la seva condició de delegat a Catalunya de l'empresa constructora Oproler, amb seu a Madrid. “No l'han detingut per la seva militància a CDC ni per la seva condició d'exalcalde d'Anglès, ni perquè va ser o no cap de campanya del president, Carles Puigdemont”, assegura el seu advocat. Es tractaria de la mateixa investigació que va començar l'any passat, en la qual va ser detingut per primer cop l'octubre del 2015 durant l'operació Petrum per la seva relació amb la constructora Oproler i la trama d'adjudicacions i comissions del cas 3%. El que ha passat és que el jutge ha separat diverses peces de la mateixa causa de Torredembarra, i per això l'han tornat a detenir. Relacionen Bassols amb la causa número 3, que continua sota secret de sumari i que és la que va portar a la primera detenció, i actualment s'està executant la peça número 6, a la qual Bassols també estaria relacionat.

LA FRASE

Donarà totes les explicacions que calguin. No hi ha res a amagar, i esperem que quedi en llibertat
Carles Monguilod
advocat

Detingut per unes anotacions

La detenció de Bassols estaria relacionada, segons les primeres informacions, que són molt escasses pel secret de sumari, amb la troballa de documentació en l'ordinador del mateix Bassols. Concretament amb unes anotacions relacionades amb les obres a la comissaria i al parc. “La seva conducta és clara i ajustada a la seva conducta professional i no té res a veure amb cobraments ni amb la seva vida política”, assegura l'advocat Carles Monguilod.

Bassols va ser alcalde d'Anglès entre els anys 1995 i 2003 i actualment forma part de l'agrupació local de CDC a Girona.

De fet, el president de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, ja es va afanyar dimarts a desmentir “categòricament” que Bassols dirigís la campanya de Carles Puigdemont durant les darreres eleccions municipals, i va assegurar que el seu paper dins el partit és “residual”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia