Successos

medi ambient

incendi forestal

Mobilització per dos focs agrícoles en camps de Vidreres i Vilademuls

El més alarmant va tenir lloc en un terreny de cultiu proper a la GIV-5131, entre Vilademuls i Galliners

Les flames van cremar 4 hectàrees forestals i 3 d'agrícoles

Els bombers van actuar ahir en les tasques d'extinció de dos incendis agrícoles que es van declarar a les comarques gironines en poc més de cinc hores de diferència. El primer va tenir lloc al matí a Vidreres i, a la tarda, se'n va originar un a Vilademuls. Aquest va ser el que va comportar un desplegament més important dels serveis d'emergències, ja que tot i que el foc es va desencadenar en un camp de cultiu, es temia sobretot que es propagués per un paratge boscós que hi ha a prop. Tot i els esforços, però, perquè les flames no superessin el llindar dels conreus, finalment va passar. Segons les estimacions dels agents rurals, van quedar calcinades tres hectàrees de vegetació agrícola i quatre hectàrees forestals.

Les flames van començar en un terreny situat entre Vilademuls i el nucli de Galliners, a l'altura del punt quilomètric 3 de la carretera GIV-5131. Els efectius van rebre l'avís a un quart de sis de la tarda i es van desplaçar fins a la zona amb cinc helicòpters i una desena de vehicles terrestres. Es van mobilitzar, a més, quatre patrulles dels Mossos, els Agents Rurals, les ADF i, preventivament, hi van acudir dues ambulàncies del SEM. Un bomber va resultar intoxicat lleument pel fum i va haver de ser atès a l'hospital Trueta.

Mentre van durar les tasques, els agents van tallar la GIV-5131 en els dos sentits, entre el quilòmetre 2 i 5. El foc va arrencar en un espai de vegetació agrícola però les flames ràpidament es van estendre, empeses per les altes temperatures, fins a tocar massa forestal. Els efectius van treballar intensament per encerclar l'incendi i, poc després de les set de la tarda, el van donar per estabilitzat.

A part del foc del Pla de l'Estany, n'hi va haver un a la Selva. Dues dotacions dels bombers i un helicòpter es van activar per un incendi agrícola a Vidreres, a les dotze del migdia. Es va produir en un camp de blat on hi havia bales de palla, a la zona de les Bòries. Els efectius van tenir el perímetre controlat al cap de 20 minuts. Van combatre el foc més des de terra, ja que tan sols els va caldre fer una descàrrega d'aigua amb l'helicòpter. Van escampar les bales de palla per facilitar l'apagament de les flames, que van arrasar una hectàrea i mitja. El servei es va tancar a dos quarts de dues del migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia