Successos

Judicial

tràfic de drogues

Absolts nou dels onze acusats de narcotràfic

Els altres han estat condemnats a penes d'entre set i dos anys de presó

L'Audiència de Girona ha absolt nou dels onze acusats de formar part d'un clan gitano que estava establert a la comarca de la Selva –entre els municipis de Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, i Fogars de la Selva– i que es dedicava a proveir heroïna i cocaïna a un altre clan de son Banya, a Mallorca, una de les xarxes de distribució de droga més importants de les Balears, desmantellada el 2011. Els onze acusats s'enfrontaven a penes de fins a 13 anys de presó per delictes contra la salut pública, blanqueig de diners i tinença il·lícita d'armes. En una sentència de 74 pàgines, la secció quarta de l'Audiència de Girona va tombant una per una les acusacions que el fiscal sostenia contra la gran majoria de sospitosos. A grans trets, el magistrat considera que no ha quedat acreditat que les converses telefòniques que mantenien entre ells provin que es dedicaven al tràfic de drogues. De fet, durant el judici, si tan sols tinguéssim en compte les converses telefòniques que es van escoltar dels acusats, estaríem convençuts que estem davant d'un cas de compravenda de galls i gallines, gominoles i remodelacions d'un domicili amb piscina.

Els que sí que han quedat condemnats són dos dels acusats, als quals en l'escorcoll policial es va trobar droga i una pistola. Manuel Navarro Ruiz ha estat condemnat a una pena de set anys de presó i una multa de gairebé 290.000 euros per un delicte contra la salut pública, i Antonio Ugal Lorente, a dos anys, per tinença il·lícita d'armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia