Successos

judicial

“Ni avisant l'ambulància hauria salvat la vida”

Els forenses diuen que l'assassí de Sais li va etzibar 11 cops al cap i un de mortal al coll

Els forenses van assegurar ahir que “ni l'ambulància ni l'helicòpter medicalitzat” haurien salvat la vida del masover de ca l'Artau de Vilobí d'Onyar, Josep Sais, a causa de les greus ferides que va rebre per part del seu assassí. Concretament, els metges de l'Institut de Medicina Legal de Girona, que van declarar ahir en el judici contra el presumpte assassí, Sayon Kourouma, van comptabilitzar fins a onze ferides al cap, una al coll i d'altres a la mà. Pel que fa a les del cap, els forenses conclouen que van ser “ferides mortals” que es van realitzar a través d'uns cops “molt contundents i amb molta força”. Unes ferides que sostenen que són compatibles amb una agressió amb una eina per canviar les rodes d'un vehicle que es va trobar a l'escena del crim.

Pel que fa a les ferides que se li van trobar a la víctima a la mà, segons els forenses, són ferides “de defensa”, o sigui, que la víctima va intentar repel·lir l'atac posant les mans perquè l'assassí no el colpegés o simplement per donar algun cop de puny en resposta a l'agressió.

Referent a l'última ferida, la del coll, els forenses sostenen que es tracta d'una ferida “per esclafament”. Tot indica que l'assassí de Sais va passar per sobre de la víctima amb un dels vehicles i li va provocar, altre cop, unes ferides mortals. “Només amb les ferides al cap l'home ja hagués mort perquè l'agressor li va perforar el crani, però a més li va passar per sobre amb un vehicle”, afirma una de les forenses, que conclou que amb aquestes ferides “ni que s'hagués avisat l'ambulància o l'helicòpter s'hauria salvat”. En aquest sentit, el fiscal Enrique Barata va portar al seu terreny les paraules dels metges i va assegurar que l'assassí no en va tenir prou colpejant-lo repetides vegades al cap amb l'eina, sinó que també el va rematar quan ja era moribund al terra passant-li la roda pel damunt.

Pres emmanillat

Els Mossos d'Esquadra mantenen durant tots els dies de judici Sayon Kourouma emmanillat. Una situació no gaire habitual durant els judicis. De fet, l'acusat està en règim tancat per l'article 10 del reglament penitenciari a la presó de Girona, un estat especial per a aquells presos qualificats de perillositat extrema o per inadaptació. En aquest sentit, durant el primer dia de judici, Kourouma va mostrar una actitud rebel amb els mossos que el custodiaven perquè de forma preventiva el van emmanillar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.