Successos

judicial

Investiguen ara qui va usar el mòbil de la veïna de Pals assassinada el 2008

Els científics dels Mossos van determinar que el mòbil de la víctima va ser usat amb tres targetes diferents i el jutjat ara vol saber qui n'eren els titulars

Cinc anys i mig després de l'assassinat de Montse Sánchez, la veïna de Pals assassinada el 13 de novembre de 2008 a Palafrugell, el jutjat número 2 de la Bisbal ha mogut fitxa i ha encarregat investigar “de forma urgent i amb la màxima celeritat” qui va fer servir el telèfon de la víctima.

El telèfon mòbil de Montse Sánchez el va trobar un veí l'endemà del crim en un parc infantil a prop de l'estadi municipal de Palafrugell, un punt a tocar del carrer Ample, en la trajectòria del punt (el safareig públic) on va ser trobada la bossa de mà de la víctima, el mateix dia 13, i també el ganivet que es pressuposa era l'arma del crim, que una anciana va trobar quatre anys més tard en un hort darrere mateix de la paret del safareig. El noi que va trobar el mòbil va explicar que havia obert el telèfon i que havia vist que tenia bateria, però que no hi havia targeta SIM, i després ell li va posar la seva targeta i el va utilitzar. El jutjat va encarregar a la unitat d'informàtica forense dels Mossos que intentessin recuperar el màxim de dades del telèfon, i el juny del 2009 van aportar el seu informe, en què es deia que l'aparell telefònic havia estat activat per tres targetes SIM diferents i que havien pogut recuperar els codis coneguts com a ICCID (International Circuit Card ID), que són una corrua de 19 xifres. A través d'aquests codis el jutjat confia que es pugui identificar el número de telèfon associat a cada ICCID i el seu titular. Per això, tot i que l'informe dels Mossos era de fa gairebé cinc anys, ara ha emès un manament a les companyies Vodafone, Movistar, Orange, France Telecom i Yoigo Xfera perquè de forma urgent i amb la màxima celeritat comprovin si les targetes en qüestió són de la seva companyia i, en cas que ho siguin, facilitin el número de telèfon associat i n'identifiquin el titular. El que no s'especifica en l'ordre judicial és si la unitat d'informàtica forense va poder determinar si les tres targetes SIM que van activar l'aparell ho van fer després de l'assassinat o durant tot el temps d'ús de l'aparell. Previsiblement, una de les targetes que han detectat els científics dels Mossos ha de ser la del noi que va trobar l'aparell, i una altra, la que pertanyia a Montse Sánchez, que no se sap on ha anat a parar. I no és segur que descobrir qui més va posar la seva targeta SIM al mòbil aporti claus per desencallar el cas. Com tampoc han servit de moment els llistats de totes les trucades telefòniques que es van fer pels volts de l'hora del crim a través de l'antena de telefonia més propera a l'escenari ni els llistats de totes les persones amb ferides tallants (se pressuposa que l'homicida es va tallar) que es van atendre a tots els centres assistencials de Catalunya les hores posteriors a la comissió del crim.

LA DATA

13.11.08
van matar
a punyalades Montse Sánchez al pàrquing del Casal de Palafrugell.

L'arma del crim, al rentaplats

El jutjat tampoc ha rebut encara l'informe que es va encarregar del ganivet que l'any passat una anciana va trobar a l'hort de casa seva (darrere mateix de la paret del safareig on hi havia la bossa) i que va posar al rentaplats. A causa de les sospites que aquest ganivet pugui ser l'arma del crim, es va enviar als laboratoris perquè li fessin una prova pericial i comprovar si la fulla es pot correspondre amb les ferides que presentava la víctima. De fet, els forenses van apuntar que la víctima podia haver estat apunyalada amb dos ganivets diferents. Una circumstància que abona un noi que el 31 de gener del 2012, quan ja havien passat més de tres anys del crim, va declarar que n'havia estat testimoni directe i que havia pogut veure, mentre era dins d'un cotxe fumant porros, com dos homes, que ja venien increpant Montse Sánchez, la van apunyalar quan ell anava a entrar al cotxe. Aquest testimoni encara no ha declarat al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.