Successos

Centren la recerca de Montse Méndez a Taialà i Fornells

La policia busca les extremitats del cadàver als indrets on ja es va trobar el crani i la mandíbula

A falta dels resultats de les proves d'ADN, tot indica que són les restes de la veïna de Girona

Els treballs de recerca del cadàver de Montse Méndez, la dona que va desaparèixer l'octubre passat a Girona, se centren a Taialà i Fornells de la Selva. Fins aquí el sospitós del crim, Dave Verbist, va dur dilluns els investigadors, als quals va revelar que un cop la va matar i esquarterar, va repartir el cos per les rodalies de Girona. De moment, als indrets que ha assenyalat s'hi han trobat restes cadavèriques. A Sant Julià de Ramis, els Mossos d'Esquadra van localitzar el tronc, que es trobava en avançat estat de descomposició i que encara conservava una part del coll i la pelvis. El tronc estava seccionat en dues parts per la zona del melic i els trossos estaven separats per un metre de distància. En un altre punt del mapa, a Fornells de la Selva, es va localitzar part d'una extremitat, que encara no s'ha determinat si és un braç o una cama. I a Taialà, els investigadors van trobar el crani i la mandíbula, separats per diversos metres de distància l'un de l'altre. En aquests dos indrets, el sospitós homicida va confessar que va llençar les extremitats que falten per localitzar. A Fornells encara faltaria per trobar una extremitat, i a Taialà dues més. És previst que en les pròximes hores es munti un altre dispositiu dels Mossos d'Esquadra –sense el detingut ni la comitiva judicial– per tal de reprendre la recerca, que va ser molt intensa dilluns i dimarts.

Mort per asfíxia

El sospitós del crim va confessar que el 23 d'octubre del 2013, durant la nit, va mantenir relacions sexuals amb la dona, amb qui hauria fet pràctiques d'asfíxia de manera consentida, però, segons diu, se li'n va anar la mà, la va escanyar més del compte i va morir asfixiada. Quan va veure que no respirava, va decidir desfer-se del cadàver. La va esquarterar en vuit parts amb un ganivet, a la banyera. Va repartir el cos en bosses i, amb una moto tipus escúter, va anar buidant-les en diferents zones boscoses. Llavors va tirar les bosses on va transportar el cadàver en diversos contenidors. Unes tres setmanes després, se'n va anar a viure a Madrid. Allí va ser detingut per la mort d'una noia danesa. Durant l'interrogatori també va confessar haver mort Montse Méndez a Girona.

Pendents de l'autòpsia

Les restes localitzades han estat enviades a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on és previst que pròximament es practiqui l'autòpsia al cadàver. De moment l'estudi no es realitzarà fins que es trobin totes les parts, tot i que els investigadors són conscients que és molt difícil que això sigui possible, però no perden l'esperança. Malgrat aquesta premissa, ja s'ha avançat pel que fa a l'extracció de mostres de teixits de les restes cadavèriques localitzades per poder fer la prova d'ADN i determinar científicament que les restes trobades són de Montse Méndez. Sens dubte aquesta prova serà irrefutable, però a hores d'ara ja es podria donar per fet que es tracta d'ella. No només perquè la confessió del sospitós del crim ha portat la policia a localitzar el cos, sinó també perquè una filla de la víctima va explicar a la policia que la seva mare duia ferros a les dents: un aparell dental que també hi hauria a la mandíbula descoberta dilluns a la zona boscosa de Taialà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia