Successos

Descarten la condemna per robatori de l'acusat d'un crim

Deneguen un recurs del fiscal, que atribuïa a l'autor de l'homicidi de ca l'Artau de Vilobí un intent de robatori i lesions

El multen per una falta de furt, per haver sostret diners a un home a Salt

L'Audiència de Girona ha desestimat el recurs que va presentar el Ministeri Fiscal contra una sentència dictada pel jutjat penal número 1, que va imposar a Sayon Kourouma una multa de 90 euros per una falta de furt en grau de temptativa. L'any passat, l'acusat, d'origen guineà, també va ser jutjat, en aquest cas a l'Audiència, per haver matat el masover de ca l'Artau de Vilobí d'Onyar, el 6 de setembre del 2011. Inicialment va ser condemnat a 17 anys i mig de presó per un delicte d'assassinat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), però, va estimar parcialment el recurs formulat per l'advocat de Kourouma, Òscar Álvarez. El TSJC va rebaixar la pena al seu client, a qui van recaure finalment 14 anys de presó per homicidi amb abús de superioritat, ja que es considera que l'atac va ser frontal i que la víctima va tenir possibilitats de defensar-se.

Al març, Sayon es va tornar a asseure al banc dels acusats per un episodi que va tenir lloc a Salt, el 8 de desembre del 2010 a la matinada. El fiscal demanava per a l'imputat 11 mesos de presó per un delicte de robatori amb violència en grau de temptativa; una multa de 720 euros per una falta de lesions i que indemnitzés el denunciant amb 450 euros. L'Audiència, no obstant això, ha desestimat la petició de la fiscalia i ha ratificat la pena de multa de 90 euros per una falta d'intent de furt i ordena que es retornin els diners intervinguts en aquesta causa al denunciant. Segons es declara provat, Kourouma va aprofitar un descuit d'un seu compatriota, Ibrahim Diallo, a qui li va sostreure 260 euros i va fugir. La víctima va córrer darrere de Sayon i hi va haver un forcejament entre tots dos. Diallo intentava recuperar els diners i Kourouma mirava de no ser agredit per l'altre home. En aquell moment, van passar per allà agents de la Policia Local, que van recuperar els 260 euros.

En la sentència de l'Audiència se subratlla que les declaracions que Diallo va fer tant a la comissaria com davant del jutge instructor van ser bastant confuses i que va ser imprecís a l'hora de dir quants diners duia. S'ha conclòs, a més, que no ha quedat acreditat que l'arrestat cometés el robatori recorrent a la violència, sinó que quan es van agredir mútuament ell ja s'havia apoderat dels diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.