Successos

Successos

Arrenquen el caixer d'un banc a Sant Joan de les Abadesses

Els lladres van cometre el robatori amb una furgoneta sostreta

Els Mossos van recuperar el caixer i el vehicle

El robatori d'un caixer automàtic d'una sucursal bancària de les comarques gironines es va convertir ahir en l'objectiu d'una banda de lladres. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a tres quarts de tres de la matinada, quan es va disparar l'alarma de l'entitat. Uns quatre encaputxats van cometre els fets en una oficina de Banco Santander situada a la plaça Josep Anselm Clavé de Sant Joan de les Abadesses. Un grup d'homes es va desplaçar fins allí amb una furgoneta blanca, que també havia estat sostreta, i la van situar davant la sucursal. Amb l'ajuda d'eines, van desfalcar el caixer i van utilitzar, aleshores, una corda metàl·lica. Van lligar un extrem del cable a la zona on hi havia el caixer i, l'altra punta, la van subjectar a la furgoneta. Van posar en marxa el vehicle, amb el qual van estirar la corda, fins que van aconseguir arrencar de ple el caixer de la paret.

Els agents de la unitat científica i els d'investigació van efectuar la inspecció ocular a l'entitat a la recerca d'indicis per identificar els responsables del succés i, de manera paral·lela, diverses patrulles en van iniciar la recerca. A les quatre de la matinada, els efectius d'una dotació de seguretat ciutadana que participava en el dispositiu van sentir sorolls en una zona boscosa de la colònia Llaudet, on els lladres intentaven obrir el caixer amb una radial. Aquesta circumstància va guiar els Mossos fins a un paratge, on van trobar tant el caixer com la furgoneta, mentre que els sospitosos es van escapar. El grup encara no havia aconseguit obrir el caixer, de tal manera que la policia també va recuperar els diners que contenia. Tot i que els lladres van marxar sense botí perquè es van adonar que els Mossos els seguien la petja, els desperfectes que van causar a la sucursal van ser considerables.

Altres casos amb l'ús d'explosius

Durant el mes passat, a la demarcació de Girona es van registrar almenys dos casos de robatoris en entitats bancàries, en els quals els lladres van accedir al dispensador de bitllets rebentant el caixer amb material explosiu. És un mètode que, en l'argot policial, es coneix amb el nom de plofkraak. Un dels episodis va tenir lloc el 25 de juny en una sucursal de Banco Popular de Riudellots i, tres setmanes abans, uns encaputxats van fer esclatar amb gas explosiu un caixer de Banco Popular de Tamariu, a Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia