Sant Jaume dels Domenys i l'Arboç compartiran els serveis tècnics per reduir costos en la gestió

Ambdós municipis faran servir el mateix personal per a la recollida porta per porta

«Compartir ens surt a compte a tots plegats.» Així resumeix la filosofia del conveni signat entre els dos municipis, l'alcalde de Sant Jaume dels Domenys, Martí Ventura. Aprofitant la coincidència de sigles al capdavant d'ambdós ajuntaments (ja que tots dos alcaldes són actualment representants d'ERC) i la bona sintonia assolida també a través de la lluita contra el polèmic projecte del Logis Penedès, entre altres temes, ara han fet un pas endavant en la col·laboració entre municipis.

Costos repartits

Gràcies a a aquest conveni, signat aquesta tardor, Sant Jaume dels Domenys passarà a aplicar el sistema de recollida porta per porta que tan bons resultats està tenint des de la primavera a l'Arboç fent servir els mateixos serveis tècnics. «Teníem pensat aplicar aquest sistema a partir d'inicis del proper any, i així el nivell de costos serà molt diferent», va detallar Ventura, qui també va destacar la utilitat del conveni per tal de compartir l'experiència en el servei «i conèixer les virtuts i els errors que s'han comès».

El cost d'aquest servei compartit es repartirà entre els dos consistoris segons el nombre d'habitants censats que tingui cadascun.

A la indústria, també

Les dues poblacions volen que aquesta iniciativa, ara limitada a la recollida de residus, pugui estendre's també a altres àmbits i s'hi sumin més municipis. «Seria ideal tenir un cos de tècnics de Medi Ambient que pogués compartir tot el Baix Penedès», va detallar l'alcalde de l'Arboç, Carles Ribé. De moment, ja s'han iniciat els contactes amb altres ajuntaments de l'interior de la comarca i que podrien estar interessats a afegir-s'hi, com és el cas de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès, on l'alcalde també és representant d'ERC. «Ara és el moment per fer-ho, i nosaltres estem disposats a sumar-hi tothom que vulgui afegir-s'hi», va dir Ventura. Pel que fa a la possibilitat d'aplicar aquesta mancomunitat a altres temes, tots dos alcaldes recorden que la idea de compartir serveis ve del projecte inicial de crear polígons industrials mancomunats a l'interior del Baix Penedès. Aquesta proposta es va posar sobre la taula com a eina per evitar la dispersió de l'activitat industrial i lluitar també contra el Logis Penedès impulsat per la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó