Administracions

El soci privat d'Aigües de Tortosa es podrà revendre el seu 49%

Primeres vies d'aigua en l'operació per externalitzar durant 25 anys el 48,93% de les participacions de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). El nou soci privat d'Aigües de Tortosa podrà revendre en bloc la seua participació en la nova societat mixta. Així es desprèn de l'article 29 del plec de condicions que el ple municipal va aprovar amb els vots de l'equip de govern (CiU i ERC) i del regidor del PP. Per tant, el «soci tecnològic» de l'Ajuntament a l'EMSP podria no ser el mateix per sempre, tot i que les bases del concurs públic estableixen que l'adjudicatari de la concessió hauria de revendre la seua participació en un únic paquet. Així, l'Ajuntament es reserva el dret preferent a fer la primera oferta, tot i que el preu de la revenda quedaria determinat pel valor real que el 48,93% de les participacions tinguessen en el balanç de l'exercici anterior a la data de la hipotètica transmissió.

Aquest és un aspecte que ni CiU ni ERC van explicar a l'hora de justificar l'externalització de part important de l'EMSP, i que va passar inadvertit a l'oposició. Tot i això, si l'Ajuntament renunciés a la recompra, el soci privat podria acabar venent el seu 48,93% per un preu molt superior a 10,4 milions d'euros. Això implicaria un negoci rodó per al soci privat d'Aigües de Tortosa, ja que el concurs públic estableix un preu mínim de subhasta de 10,4 milions: 2,3 milions (no millorables) pel 48,93% de les accions; 6,5 milions (millorables) en concepte de cànon fix i 1,6 milions més pels ingressos no tarifaris. Aquests 10,4 milions són els que l'empresa ingressaria a la tresoreria de l'Ajuntament en el moment de formalitzar-se l'externalització, excepte els 1,6 dels ingressos no tarifaris, que s'ingressarien en 10 anualitats el 30 de juliol de cada any. Per poder aspirar al concurs, les empreses hauran d'ingressar una garantia provisional de 69.000 euros.

Criteris d'adjudicació

Un altre aspecte poc conegut de l'operació són els criteris d'adjudicació de la concessió. Així, per la millor proposta tècnica els aspirants rebran 20 punts; per la proposta de millores, 25 punts, i per la proposta econòmica, fins a 55 punts. Aquesta dada confirma que les urgències econòmiques de l'Ajuntament determinen, en bona mesura, la decisió del govern de Ferran Bel (CiU) sobre l'EMSP, com van indicar els dos regidors d'ERC per justificar el vot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Pescadors del Cap de Creus s’alien per millorar la comercialització

roses
MEDI AMBIENT

El Maresme exigeix més ajudes per afrontar l’estat crític dels boscos

Mataró
societat

Un jutjat revoca l’acord de l’Ajuntament de Barcelona per reformar la Via Laietana

Barcelona
societat

Planten 500 noves plàntules de posidònia al Cap de Creus

el port de la selva
economia

La Generalitat executa un 87% de les inversions pressupostades

barcelona
societat

El Park Güell només vendrà entrades online a partir de l’1 de juliol

Barcelona
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona